Acasă » Fără categorie » Lista Interpol – Ioan Clamparu

Lista Interpol – Ioan Clamparu

Ioan Clamparu, dat in urmarire internationala de politia romana, a fost inclus intr-o lista Interpol cu cei mai cautati 26 de suspecti si este banuit ca ar avea legaturi cu cluburi si hoteluri din Marea Britanie, relateaza Daily Mail, in editia online de luni.

Conform anuntului Interpol, insotit de o fotografie a lui Clamparu, acesta este cautat de autoritatile romane pentru constituirea unei retele de trafic de persoane, care a obligat peste 100 de femei sa se prostitueze in Spania. Politia crede ca el are legaturi cu cluburi de noapte si hoteluri din Marea Britanie si Irlanda.

Interpolul a dat publicitatii fotografiile a sase dintre cei 26 de suspecti, cautati de autoritati din diferite tari si banuiti ca se ascund pe teritoriul Marii Britanii.

Printre persoanele cautate prin Interpol in Marea Britanie se mai afla un sud-african, cautat pentru frauda, un irlandez, cautat pentru crima, si un polonez, de asemenea cautat pentru crima.

Publicarea fotografiilor acestora face parte dintr-o ampla operatiune, desfasurata sub denumirea Infra-Red.

Grupul condus de Ioan Clamparu, considerat a fi unul din cei mai periculosi lideri mafioti, a strans, din activitati de crima organizata, sume totalizand milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea amplei anchete declansate impotriva grupurilor de crima organizata, se arata in rechizitoriul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT) – din cadrul Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioan Clamparu este acuzat de initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave – una dintre cele mai grave infractiuni prevazute de legislatia romana – si de proxenetism.

Membri ai filierei conduse de Clamparu au fost prinsi si arestati in Romania, Spania, Italia si Cehia.

Ioan Clamparu este dat in urmarire internationala, fiind plecat din Romania din martie 2003.

Fostul procurorul general al Romaniei Ilie Botos il indica pe Ioan Clamparu drept lider al unei retele de crima organizata pe relatia Spania. El sustinea ca Ioan Clamparu are legatura cu gruparea condusa de fratii Vasile si Ion Balint (zisi Sile si Nutu Camataru) si, respectiv, cu Silviu Dudita (Fluturica) – arestati pentru mai multe infractiuni cu violenta.

Ulterior, presedintele Traian Basescu indica dosarul Clamparu ca fiind un esec in combaterea criminalitatii, sustinand ca zona operativa a justitiei este cea care se confrunta in continuare cu unele dificultati, iar din vicii de procedura infractori sunt scapati.

Tribunalul Sibiu a pronuntat, in 20 iunie 2008, o sentinta de condamnare a opt inculpati – membri ai clanului condus de Ioan Clamparu – pentru comiterea in principal a unor infractiuni de trafic de persoane, constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat avand drept scop comiterea de infractiuni grave, proxenetism, spalare de bani, la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 5 ani si 9 ani si 6 luni.

Pedepsele au fost majorate, in recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia, aceastea variind intre 5 si 13 ani.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Un comentariu la "Lista Interpol – Ioan Clamparu"

  1. tweenty spune:

    ba lasati interlopi in pace

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!