Acasă » Dosare » TOP 5 cele mai oribile penitenciare de pe Pamant!

TOP 5 cele mai oribile penitenciare de pe Pamant!

5. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña (inchisoarea politica la Cabaña)

Locatie: Havana, Cuba
Onorarea Drepturilor Omului: Nu
Populatie detinuti: 75.000

Brutala inchisoare Cavana a lui Fidel Castro este una dintre cele mai inumane inchisori din lume. Oamenii care sunt anti-Castro locuiesc aici si probabil vor locui aici pana vor deveni pro-Castro. In Cuba poti fi arestat fara mandat si poti fi condamnat fara proces. Detinutii isi pierd orice fel de drept atunci cand pasesc in inchisoare si sunt tratati ca niste animale. Procesele sunt imposibil de castigat ( daca reusesti sa ajungi la proces ). Chiar daca un proces este stabilit, de multe ori verdictul final este deja hotarat inainte de inceperea lui. Detinutii pedepsiti sunt pusi in celule atat de mici incat abia se pot aseza in fund. Criminalii de zi cu zi din Cuba sunt vazuti si tratati mai bine decat detinutii politici si sunt chiar incurajati sa ii bata pe cei politici cu tevi si bate. Un detinut s-a rugat odata in gura mare ca “fortele de salvare” sa fie victoriosi, acesta fiind impuscat imediat de gardieni in cap.


4. Inchisoarea Drapchi

Locatie: Lhasa City, Tibet
Onorarea Drepturilor Omului: Necunoscut
Populatie detinuti: 600

Detinutii pot fi ucisi pe loc daca se uita ciudat la gardieni. Detinutii sunt descurajati brutal ca sa nu faca vreun protest. Protestele pot insemna batai constante si/sau moarte subita. Daca un prizonier supravietuieste cumva batailor si este eliberat dupa ispasirea pedepsei, poate fi re-arestat si adus inapoi in inchisoare pentru o perioada mai mare de timp si este obligat sa indure si mai multe batai inumane. Un detinut a fost tinut in detentie solitara atat de mult timp incat si-a pierdut abilitatea de a mai putea vorbi.


3. Inchisoarea Militara Tadmor

Locatie: Palmyra, Siria
Onorarea Drepturilor Omului: Nu
Populatie detinuti: 600

Tortura, batai, spanzurati, mutilari cu toporul sunt o practica obisnuita la aceasta inchisoare neiertatoare. Anul 1980, a fost marcat de evenimentul in care militarul Rifa’at Asad a impuscat toti cei 500 de detinuti din inchisoare in cel mai mare masacru cunoscut vreodata dintr-o inchisoare. Gardienii sunt imputerniciti sa faca aproape orice in ceea ce priveste tortura detinutilor. Adesea sunt cunoscute cazuri in care gardienii bat detinutii pana ii lasa inconstienti si le tarasc trupurile pe jos pana cand acestia mor.


2. Inchisoarea Gitarama

Locatie: Kigali, Ruanda, Africa
Onorarea Drepturilor Omului: Incapabil
Populatie detinuti: 6000

Gitarama este cel mai suprapopulat penitenciar din lune, avand peste 6000 de detinuri intr-un penitenciar care a fost proiectat pentru doar 500 de oameni. Detinutii sunt asa de infometati incat musca bucati de carne unul din altul ca sa supravietuiasca. Penitenciarul este atat de plin incat detinutii nu au alta optiune decat sa stea in picioare toata ziua si toata noaptea, multi avand picioare in putrefactie. Podeaua este umeda si plina cu excremente umane. Cangrena se instaleaza usor pe degetele detinutilor dupa care se innegresc si cad mai tarziu ( da, degetele ), doctorii neavand altceva de facut decat amputeze laba piciorului infectat ca sa salveze viata detinutului. Mirosul de nesuportat este atat de oribil incat poate fi mirosit de la 2 Km distanta de penitenciar. Rata de supravietuire este mica datorita violentei si conditiilor inumane. Unul din opt detinuti vor muri din cauza bolilor sau violentei. Interesant este ca majoritatea detinutilor sunt inchisi pentru genocid impotriva Ruandei.


1. Inchisoarea Kwan-li-so Nr.22 Haengyong ( Tabara 22 )

Locatie: Hoeryong, Korea de Nord
Onorarea Drepturilor Omului: Nu
Populatie detinuti: Necunoscuta

Tabara 22 este locul detinutilor politici. Barbati, femei, copii si bebelusi sunt inchisi in aceasta temnita fatala. Aceasta este raul intruchipat; Korea de Nord este maestrul total in inchisori. Practic, toata tara este o inchisoare unde toate lumea este speriata. Gardienii sunt invatati sa gandeasca, ca detinutii sunt sub oamenii obisnuiti si li se da puteri maxime in ceea ce priveste tortura prizonierilor. Un om a spus ca viata in tabara 22 este cea mai lenta moarte care ti-o poti imagina. Experimente inumane sunt facute pe toti detinutii inclusiv pe copii nascuti aici. Femeile nu au voie sa tipe in timp ce dau nastere la copii, daca totusi o fac, sunt batute in momentul acela de gardieni pana se opreste din tipat. Cand copilul este nascut, daca acesta incepe sa tipe, gardienii de obicei il sugruma ca sa moara sau il lasa pe podea cu fata in jos pana nu mai respira. Daca bebelusul totusi supravietuieste, trebuie sa indure conditiile aspre pe care le indura si mama lui. Un detinut norocos a evadat si a trait sa isi spuna povestea in Korea de Sud. A spus, prizonierii care indurau conditiile cele mai aspre erau greu de recunoscut ca si fiinte umane, aratau mai degraba ca niste bestii. 1000-2000 de detinuti mor in fiecare an si un procentaj mare sunt copii si bebelusi. Din pacate, mor din cauza foametei, batailor crunte si din cauza executiilor. Este departe de a fi uman si arata mai degraba ca un holocaust ascuns si de care nimeni nu se poate atinge. Animalele sunt tratate mult mai bine, detinutii de aici fiind echivalentul unor insecte.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro

Etichete:

5 comentarii la "TOP 5 cele mai oribile penitenciare de pe Pamant!"

 1. nu imi pot imagina asa ceva...ce vina au saracii bebelusi:(...si copilasi...nu pot:| spune:

  nu imi pot imagina asa ceva…ce vina au saracii bebelusi:(…si copilasi…nu pot sa cred ca exista asemenea oameni..care nu au mila deloc,de fapt nu cred ca stiu ce e aia mila..aia nici inima nu au..dar cine a scris asemenea legi sau cum poate permite statul asa cv…SUNTEM NOROCOSI CA SUNTEM NASCUTI AICI…;)

 2. lucia spune:

  NU POT SA CRED CE VAD AICI….NICI NU STIU CE SA COMENTEZ …

 3. lucia spune:

  LA NOI E LUX IN PENITENCIARE … BINE CA TOT NOI LE ASIGURAM ACEST LUX…. VIOLATORII O DUC BINE ,CASA ,MASA ,TV IAR PENSIONARII NU AU BANI DE MEDICAMENTE SI MOR CU ZILE DE FRIG IN CASE CACI NU AU BANI SA PLATEASCA CALDURA .ASTA FACE GUVERNUL BOC.
  OARE TATAL LUI ARE BANI DE MEDICAMENTE? ARE CALDURA?
  SA DEA DUMNEZEU SA CADA TOT GUVERNUL TOTI HOTII ,
  DOAMNE AJUTA SI MA ROG PENTRU DOMNUL DAN DIACONESCU SA REZISTE TUTUROR PROBLEMELOR … E POSIBIL SA FIE CHEMAT IN FIECARE ZI LA DNA? NICIUNDE IN LUME NU AM MAI AUZIT SA SE FI INTIMPLAT ASA CEVA …. E INCREDIBIL DAR ADEVARAT…

 4. yoyo spune:

  ma pis pe ei de Nord Koreeni. Tzara de kkt unde daca spui ceva gresit aia te leaga si te omoara ….atunci cand le-ea murit presedinetele trebuia sa dea petrecere nu sa planga

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!