Acasă » Dosare » Totul despre AL CAPONE din arhiva FBI!

Totul despre AL CAPONE din arhiva FBI!


Alphonse Capone aka Al Capone sau Scarface (cicatrice)

S-a nascut in Brooklyn, New York, in 1899 dintr-o familie de imigranti. Al Capone a renuntat la scoala dupa ce a terminat clasa a VI-a si a intrat intr-o banda de strada dupa ce a fost acceptat ca membru. Johnny Torrio era seful gruparii, printre alti membri mai era si Lucky Luciano, care mai tarziu isi va castiga si el notorietatea.

In anul 1920, la invitatia lui Torrio, Capone l-a insotit pe Torrio in Chicago unde ajunsese un om influent in mafia Colosimo. Rachetii se bucurau de prohibita amendamentelor impotriva berariilor ilegale, distilarii si distributiei de lichior si bere si erau vazute ca “industrii de crestere”. Torrio, alaturi de Al Capone, intentiona sa profite la maxim de oportunitati. Mafia era interesata de asemenea si in afacerile legalizate, in domeniul curateniei. Le crescuse influenta si printre oficialii publici, uniunile nationale si asociatiile pentru drepturile angajatilor.

Torrio in scurt timp a ajuns capul gruparii din mafie odata cu “demiterea” violenta a lui Big Jim Colosimo si Capone a castigat experienta ca si mana dreapta a lui Torrio.

In 1925, Al Capone a devenit sef cand Torri, ranit grav intr-un atentat, a cedat controlul si s-a retras in Brooklyn. Capone isi construise o reputatie de neinfricat in rivalitatile dintre gruparile de la acea vreme, zbatandu-se sa achizitioneze si sa isi insuseasca “drepturi de racheti” in mai multe zone ale Chicago. Reputatia i-a crescut in timp ce grupari mafiote rivale erau eliminate si suburbia Cicero a devenit zona mafiei lui Capone.

Poate ca masacrul de Sf. Valentin din 14 Februarie, 1929, poate fi pastrat ca referinta si ca varf de violenta a gruparii mafiote din Chicago, murind 7 membri ai mafiei “Bugs” Moran, fiind mitraliati in fata unui garaj de rivali deghizati in politisti. Masacrul a fost general atribuit gruparii lui Capone, desi Al Capone era in momentul acela in Florida.

Investigatiile FBI-ului din anii 1920 si inceputul lui 1930 erau mult mai limitate decat sunt acum iar bataliile gruparii nu faceau parte din autoritatea FBI.

Pana la urma investigatiile FBI au dat roade iar Capone a ajuns in fata unui juriu in 1929 pe 12 martie. Pe 11 martie, avocatii lui au trimis o cerere de amanare a prezentei lui in fata juriului, adaugand la dosar o foaie care atesta ca Al Capone are pneumonie si ca trebuie sa stea in pat din 13 ianuarie pana in 13 februarie. Aparitia in fata juriului a fost restabilita pe 20 martie.

La cererea Procuroraturii, agentii FBI au obtinut declaratii cum ca Al Capone mergea sa urmareasca raliuri in zona Miami, ca si-a facut rezervare la avion pentru a merge in Bimini si si-a facut rezervare pentru o croaziera in Nassau, de asemenea au mai scris si ca a aparut in stare de sanatate foarte buna in toate aceste ocazii.

Capone a aparut din nou in fata juratilor pe data de 20 martie, 1929, si a completat declaratiile pe 27 martie. Cand a plecat din curtea de judecata, a fost arestat de agenti pentru sfidarea curtii, o infractiune pentru care pedeapsa era un an de inchisoare si plata a 1000$. A platit 5000$ si a fost eliberat.

Data de 17 mai, 1929, Al Capone si bodyguard-ul sau au fost arestati in Philadelphia pentru port de arme letale. In 16 ore au primit sentinta de un an inchisoare. Capone a ispasit pedeapsa si a fost eliberat in 9 luni pentru buna purtare pe 17 martie, 1930.

Pe 28 februarie, 1931, Capone a fost gasit vinovat de Curtea Federala pentru acuzatia de sfidarea curtii si a fost condamnat la 6 luni in inchisoarea Cook County.

Intre timp, Trezoreria Statelor Unite ale Americii strangea dovezi privind evaziunea fiscala. Apoi Capone s-a dus la presa spunand ca ajunsese la o intelegere pentru o sentinta de doi ani si jumatate, dar ca judecatorul l-a informat ca el, judecatorul, nu este induplecat de nici o intelegere. Dupa acest episod, Capone si-a schimbat declaratia si a pledat nevinovat.

18 octombrie, 1931, Capone este condamnat la 11 ani in inchisoarea federala si amendat cu 50 000$.

In timp ce astepta rezultatele apelurilor la sentinta, Capone a fost mutat la inchisoarea Cook County. Cand s-a hotarat si refuzarea apelurilor, a fost mutat la Penitenciarul Atlanta, ispasind sentinta acolo si la Alcatraz.

Pe 16 noiembrie, 1939, Al Capone a fost eliberat dupa ce a ispasit sapte ani, sase luni si 15 zile.

Suferind de pareza, derivata de la sifilis, starea lui de sanatate s-a deteriotat destul de mult din cauza incarcerarii sale. Imediat dupa eliberare s-a internat intr-un spital din Baltimore pentru tratament la creier, apoi s-a dus la resedinta sa din Florida, o propietate pe Insula Palm din Golful Biscayne aproape de Miami, care si-o achizitionase in 1928.

Dupa eliberarea lui, nu s-a mai intors niciodata in Chicago. Devenise psihic incapabil sa se intoarca la politica din gruparile mafiote. In 1946, psihiatrul sau, dupa examinare, a ajuns la concluzia finala ca Al Capone ajunsese sa aibe mintea si gandirea unui copil de 12 ani. Capone s-a refugiat pe Insula Palm cu sotia lui, intr-o atmosfera inchisa, pana cand acesta a murit datorita unui infarct si a pneumoniei, la data de 25 ianuarie, 1947.


BIBLIOGRAFIE AL CAPONE

1. “Farewell, Mr. Gangster!” Herbert Corey, D. Appleton-Century Company, Inc., New York, New York,
2. “The FBI Story,” Don Whitehead, Random House, New York, New York,
3. “Organized Crime In America,” Gus Tyler, University of Michigan Press, Ann Arbor, Michigan,
4. “The Dillinger Days,” John Toland, Random House, New York, New York,
5. “The Devil’s Emissaries,” Myron J. Quimby, A. S. Barnes and Company, New York, New York,
6. “Capone,” John Kobler, G. P. Putnam’s Sons, New York, New York,
7. “Mafia, USA,” Nicholas Gage, Dell Publishing Company, Inc., New York, New York,
8. “The Mobs And The Mafia,” Hank Messick and Burt Goldblatt, Thomas Y. Crowell Company, New York, New York,
9. “Bloodletters and Badmen,” Jay Robert Nash, M. Evans and Company, Inc., New York, New York,
10. “G-Men: Hoover’s FBI in American Popular Culture,” Richard Gid Powers, Southern Illinois University Press, Carbondale, Illinois, 1983.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


6 comentarii la "Totul despre AL CAPONE din arhiva FBI!"

 1. valentin spune:

  cel mai smecher om

 2. tony spune:

  al capone este cel mai bun gangster din istorie

 3. nu stiu cat de smecher a fost dupa cat a ucis lume inerma,
  cat de smecher poti fii sa infunzi puscariile si sa au sifilis?????
  DEGRADATILOR!!!!!!

 4. luciferrazvan spune:

  Mai smecher decat tine si numele tau imprumutat din inchisorile pline de jeg. Poate il pui drept jmecher pe idolul sicilienilor Toto Riina si el nu e degenerat ca tine.PENTRU TOATA LUMEA UN SINGUR CUVANT!
  – PROHIBITIE –

 5. Bogdan Bogdan spune:

  Cel mai mafiot om n
  u se mai naste ca el

 6. Despina Modolici spune:

  Al Capone is the best! Cel mai tare si destept gangster… Chiar il venerez!

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!