Acasă » Dosare » 3 mari criminali americani

3 mari criminali americani


1. Theodore Kaczynski

Theodore Kaczynski, cunoscut și sub numele de Unabomber, este un criminal american, matematician și un critic social neo-Ludit, ce a dus o campanie de atentate cu bombă prin poștă. S-a născut în Chicago, Illinois, arătând o inteligență extraordinară încă din copilărie. Kaczynski a absolvit la Harvard, iar apoi și-a luat doctoratul în matematică la Universitatea din Michigan. La vârsta de 25 de ani a devenit asistent universitar la Universitatea din California, Berkley, dar a renunțat la acest post doi ani mai târziu.

În 1971 se izolează într-o cabană fără curent și fără apă în Lincoln, Montana unde începe să învețe tehnici de supraviețuire într-o încercare de a deveni independent.

Între 1978 și 1995, Kaczynski a trimis un număr de 16 bombe având ca țintă oameni din cadrul universităților și transporturilor aeriene, omorând 3 oameni și rănind alți 23. Kaczynski a trimis o scrisoare ziarului The New York Times în data de 24 aprilie 1995 promițând că „renunță la terorism” dacă cele două ziare, The Times și The Washington Post îi vor publica manifestul.

În cadrul acestui manifest, intitulat Societatea industrială și viitorul ei[1], acesta susținea că atentatele au fost doar o măsură extremă dar necesară pentru atragerea atenției asupra eroziunii libertății umane datorită avansului tehnologic și a implicațiilor ce rezultă din acesta. Soluția propusă constă în distrugerea completă a întregii societății tehnico-industriale și revenirea la stadiul primitiv și comunal al vieții.

După o amplă acțiune derulată de FBI pentru capturarea lui, acesta a fost prins în cele din urmă după ce fratele lui Ted i-a recunoscut scrisul publicat în ziar. Pentru a evita condamnarea la moarte, Kaczynski a pledat vinovat, iar în acest moment își ispășește sentința de condamnare pe viață în închisoarea de maximă siguranță Admax din statul Colorado.


2. George Kelly

George Kelly Barnes (n. 18 iulie 1895 – d. 18 iulie, 1954), cunoscut sub numele de George “Machine Gun” Kelly, a fost un criminal notoriu american în perioada de prohibiie. Porecla lui Kelly a venit de la arma sa favorita, un pistol mitralieră Thompson.

Crima lui cea mai renumita a fost răpirea magnatului cu afaceri cu petrol Charles Urschel în iulie 1933, pentru care el, și banda lui, a câștigat 200.000 dolari în răscumpărare. Ancheta FBI a dus la arestarea lui Kelly in Memphis, Tennessee pe data de 26 septembrie 1933. De asemenea, a mai fost condamnat pentru contrabanda si jaf armat.

Traind in perioada de prohibitie intre anii 1920 și 1930, George a fost capabil să găsească de lucru ca si contrabandist de băuturi alcoolice. După o perioadă scurtă de timp, avand cateva probleme cu poliția locală din Memphis, a decis să părăsească orașul si sa se indrepte spre vest cu o noua prietena. Pentru a-si proteja familia și sa scape de politie, el si-a schimbat numele său in George R. Kelly.

A continuat să comită infracțiuni mai mici și contrabandă. El a fost arestat în Tulsa, Oklahoma, pentru băuturi alcoolice de contrabandă intr-o rezervatie indiana în 1928, și a fost condamnat trei ani la Penitenciarul Leavenworth, Kansas. Trimis la Leavenworth pe 11 februarie 1928, el a fost un deținut model și a fost eliberat mai devreme.


3. John Wayne Gacy

John Wayne Gacy Jr. (17 martie 1942 – 10 mai 1994), cunoscut și sub numele de The Killer Clown (în traducere Clovnul Ucigaș) a fost un criminal în serie american.

A fost condamnat și executat pentru violul și uciderea a 33 de băieți și adolescenți, din care 29 i-a îngropat sub podeaua casei sale, în timp ce celelalte victime au fost găsite în râuri din apropiere, între anii 1972 și 1978.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!