Acasă » Paranormal » Vinatoare de fantome pe internet

Vinatoare de fantome pe internet

Fantome? Si inca pe Internet? Ei, nu tocmai. Fantomele au si ele tabieturi: isi respecta obiceiurile, locurile lor predilecte pentru bintuit raminind casele vechi, castelele, cimitirele, etc.

Internetul serveste doar ca suport tehnologic pentru o vinatoare de fantome.

Casa bintuita sub supraveghere

Vreme de citeva zile, in luna martie a.c., imaginile preluate de o camera de luat vederi dintr-un subsol din Thurles, Irlanda, au fost transmise pe o linie telefonica prin satelit, pentru a ajunge in calculatoarele serverului irelandseye.com.

Prelucrat in mod automat, semnalul video a fost transformat in imagini improspatate la fiecare 30 de secunde, imagini afisate pe Internet la adresa http://www.irelandseye.com/ghost/webcam/iugeur3ig.htm. Bine, veti spune, dar la ce bun atita efort tehnologic? Ei bine, in sublsolul cu pricina, a carui localizare exacta a fost pastrata secreta, au fost semnalate frecvente aparitii de fantome.

Scopul acestui proiect ce imbina vechile superstitii cu tehnologiile de ultima ora a fost acela de a mentine sub permanenta supraveghere publica un loc bintuit. Initiatorii propiectului spun ca le-ar fi fost extrem de dificil sa stea cu rindul in fata ecranelor sau sa vizioneze zeci de ore de inregistrari video.

Solutia gasita mizeaza pe faptul ca oricine acceseaza aceasta adresa Internet are posibilitatea de a semnala printr-un click doua situatii: “nu vad nimic neobisnuit” sau “vad ceva ciudat”. Orice feed-back obtinut in urma acestui sondaj este inregistrat si se poate analiza rapid cadrul in care un vizitator a semnalat ceva straniu.

Rezultatele se lasa asteptate

Datorita numarului mare de vizitatori inregistrati pe parcursul celor trei zile de transmisie via Internet, s-a hotarit prelungirea supravegherii. Inca nu se cunosc rezultatele sondajului, volumul datelor de prelucrat fiind considerabil. John Murphy, din din Belfast, director executiv la Appletree Press si coordonator al planului de supraveghere al pivnitei bintuite a refuzat categoric sa se pronunte inainte de prelucrarea tuturor datelor.

Totodata, el nu a fost de acord nici sa dezvaluie exact locul in care au fost facute filmarile, sub pretextul ca aceasta discretie face parte din intelegerea facuta cu locatarii casei. Singurul indiciu pe care l-a dat este acela ca e vorba despre o zona situata in imediata apropiere a unor stravechi vestigii neolitice, reputate pentru fenomenele supranaturale semnalate acolo si nu departe de unul dintre sutele de dolmeni imprastiati in Irlanda.

Desi impresionanta, ca desfasurare de forte tehnologice, aceasta vinatoare de fantome via Internet nu este o premiera mondiala. Acelasi John Murphy se afla la a doua tentativa. Prima oara a fost supravegheata o fosta postavarie din Belfast vreme de 18 luni dar fara nici un rezultat.

Intrebat daca nu a primit si mesaje ironice, in care pasiunea lui pentru fantome a fost luata in bataie de joc, John Murphy a declarat sec ca “Fiecare isi bate joc de lucrurile acestea pe socoteala lui”.

Echipament si sansa

Dincolo de metoda mai putin obisnuita de supraveghere a unui spatiu presupus a fi bintuit, ramine intrebarea daca un asemenea tip de investigatie poate aduce ceva nou in cercetarea fenomenelor paranormale. Raspunsul este da, mai ales daca monitorizarea electronica este mai complexa.

Sint citiva ani buni de cind s-a dovedit ca aparitiile fantomatice sint insotite de modificari ale mediului. Problema este ca acestea nu totdeauna pot fi puse in evidenta cu o simpla camera de luat vederi, fie ea si conectata la Internet.

Concluzia ar fi ca initiativa de la irelandseye.com poate fi considerata laudabila, insa treaba nu a fost facuta nici macar pe jumatate, motiv pentru care asupra proiectului planeaza suspiciunea ca s-a urmarit mai mult publicitate decit cercetarea serioasa. In conditiile in care este vorba despre o a doua actiune de acest tip, era de asteptat ca pe linga un “webcam” (asa se numesc camerele de luat vederi ce transmit prin Internet) sa fi utilizat si alte instrumente. Niste senzori de temperatura ar fi fost bine veniti.

O camera de luat vederi in infrarosu ar fi prins si ea de minune, ca sa nu mai vorbim despre aparatura de masurat radiatiile electromagnetice. Oricum, este un inceput.Se stie ca pentru a avea rezultate notabile in cercetare iti trebuie bani si timp. Daca irelandseye.com le va gasi pe amindoua, cu putina sansa nu este exclus sa avem parte de surprize.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: