Acasă » Scandal » Niels Schnecker, asa-zis pilot, avocat, consilier prezidential, afacerist

Niels Schnecker, asa-zis pilot, avocat, consilier prezidential, afacerist

Îl vedem pe micile ecrane de dimineaţă până seara. Când nu este în studio la Realitatea TV, sigur îl vedeţi pe sticlă la Antena 3, reporter de front printre mitingişti.

Îşi dă cu părerea în toate cele, de la economie şi industria de apărare până la politică şi sănătate ori învăţământ. Seamănă izbitor cu celebrul personaj de film Fantomas, dar se numeşte simplu, româneşte, Niels Schnecker.

Toată lumea se întreabă unde l-au găsit oamenii mogulilor Felix-Voiculescu şi cei ai lui Vîntu pe ciudatul personaj care pare lipit de micul ecran precum ciulinul de oaie.

Oficial, realizatorii îl prezintă drept analist politic. Poreclit de unii Cap-de-cauciuc, Ştecher sau Şmecher, lui Schnecker pare a i se potrivi mai degrabă aceea de Fantomas, ţinând cont atât de designul personajului, cât şi de rapiditatea cu care se teleportează de pe un post tv pe altul.

Miercurea trecută, analistul nostru economic era la ora opt de dimineaţă reporter de front al Antenei 3, care relata din mijlocul protestatarilor adunaţi în Piaţa Victoriei. Nu te poţi abţine să nu te întrebi când mai are timp pentru propriile-i afaceri, sau de ce, dacă tot se laudă că este mare miliardar, se pretează la jocurile făcute de mogulii care şi-au făcut un ţel din a dărâma actuala putere şi răspunde cu slugărnicie la toate invitaţiile.

Cine l-a urmărit desfăşurându-se la televizor îşi dă seama exact despre ce şi cine vorbim: un individ fără scrupule, care a intrat într-un joc murdar de dragul banilor, un tonomat cu nume exotic, care cântă exact cum comandă Felix sau S.O.V.

Economistul cu epoleţi

Niels Schnecker – Colonel în retragere US Army, pilot pe F16, avocat şi mai apoi avocat şi afacerist de succes în Africa de Sud, consilier prezidenţial în SUA, deţinător al centurii negre în Kung-Fu, cu zeci de diplome înşirate pe pereţii propriului birou, posesor a patru cetăţenii şi vorbitor a nouă limbi, Niels Schnecker a eşuat lamentabil, ca o balenă sinucigaşă, pe malul politichiei de Dâmboviţa.

Niels Schnecker a eşuat sau a fost azvârlit peste bord şi infiltrat în Românica de unele servicii secrete, cum susţin unii, aceasta este întrebarea. Dată fiind „independenţa” jurnalistică şi „deontologia” impecabilă a realizatorilor tv de la Antenuţe şi de la cea a lui Vîntu, este clar că Fantomas este promovat de sus. Marele analist macroeconomic a făcut deja în direct şi în reluare gafe impardonabile pentru un individ care se laudă cu o sumedenie de masterate şi acreditări pentru ca să mai creadă cineva în pretextul sub care acesta este invitat în platourile televiziunilor.

În plus, firmele sale apar cu pierderi şi fără pic de profit, ceea ce spune multe despre priceperea lui mister Niels în economie, fie aceasta macro sau mini.

Datele din CV se bat cap în cap

Este suficient să citeşti atent datele din cv-ul oficial al lui Niels Schnecker, sau să le compari cu celelalte informaţii despre activitatea marelui maestru al combinaţiilor, ca să realizezi că personajul este unul gri, cu existenţă semi-inventată de băieţi şcoliţi în ale dezinformării.

Să începem cu ce se spune oficial, declaraţii ale lui Schnecker din interviuri: născut în prima zi a anului 1960 în Bucureşti, din părinţi evrei, micuţul Niels a căpătat, după mamă, şi cetăţenia germană. La 10 ani, în 1970, a emigrat cu familia în Statele Unite ale Americii, de unde a plecat în 1978 în Israel.

S-a mai ales cu două cetăţenii. Din cv-ul pe care Schnecker îl afişează reiese că tot din 1978 acesta ar fi urmat cursurile Universităţii de Drept din Sorbona, ulterior obţinând masteratul în Drept Internaţional, Relaţii Economice Internaţionale şi Relaţii Financiare Internaţionale. Prima sa slujbă apare în acelaşi cv ca fiind cea de dealer pe piaţa de capital şi a schimburilor externe de mărfuri la firma londoneză Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith.

După un an, în 1983, apare în Germania Federală, la Frankfurt, ca vicepreşedinte al DEGEFA reisen Gmbh, un fel de agenţie de turism. În 1985 se întoarce în SUA, mai exact în California, unde îl regăsim drept avocat-colaborator al firmei Chula & May. Apoi, după un an dă marea lovitură şi ajunge şef de cabinet al preşedintelui şi totodată director executiv al International Investment Bankers Group Inc, din statul american Colorado.

Niels se laudă în cv că din 1987 a lucrat la Casa Albă, în administraţia Reagan, ca şi consilier special, până în 1989. Când o mai fi avut bietul om timp să se ocupe de afaceri, să-i susure sfaturi la ureche lui Reagan şi să se mai şi dea cu avioanele de vânătoare F16 pe cerul înstelat al SUA, ajungând până la gradul de colonel, nu mai ştim.

Apare, însă, brusc în Africa de Sud, în 1990, ca şi director general al unei societăţi de curierat, iar din 1992 şi până în prezent este director-asociat al “Schnecker Van Wyk & Pearson”. Stabilitatea profesională ce a urmat din 1992 în viaţa lui Niels Schnecker se datorează mutării intereselor sale de afaceri în ţara natală, România.

Pe mână cu liberalii

Odată ajuns pe malurile Dâmboviţei, globetrotterul din Niels se potoleşte. Fermecat de avantajele şi potenţialul unei imense pieţe dominată de legea junglei şi a pilelor, Fantomas bate pe la uşile miniştrilor ducând de mânuţă diverşi afacerişti dubioşi, cum ar fi grecul Katounis. Dealtfel, în deja celebrul său cv, Schnecker notează că în perioada anilor 1993-1994 a fost consilier al ministrului Transporturilor, nimeni altul decât Traian Băsescu, cel pe care îl sapă acum pe la posturile mogulilor.

Mister Fantomas susţine că primul milion de dolari l-a făcut în 1991. “L-am pierdut în ’94, când am venit în România, se plânge Niels cui are timp să îl creadă. Acesta s-a şi cununat în România, naşi fiind nimeni alţii decât Andreea Esca şi soţul acesteia, Alexander Eram.

Deşi într-un interviu se declară a fi un evreu agnostic, care crede în Dumnezeu, dar nu în religie sau biserici(!?!), Niels şi-a botezat copilul în două religii: anglicană şi iudaică. Cea mai stabilă relaţie a româno-israeliano-americanului este cea cu liberalii, Schnecker fiind şi în prezent consilier fără simbrie al senatorului Raymond Luca. Afinitatea dintre cei doi se explică şi prin obârşia comună a celor doi.

Cârtitorii au postat pe internet diverse teorii, din care reiese că Niels Schnecker ar fi agent sub acoperire al ruşilor, însă cum viaţa bate filmul, Fantomas al nostru pare a fi un simplu slujitor al intereselor mogulilor.

sursa: ataclapersoana.ro


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


2 comentarii la "Niels Schnecker, asa-zis pilot, avocat, consilier prezidential, afacerist"

 1. Misu Tim spune:

  E gresit sa acuzi pe cineva, sau sa pui sub semnul intrebarii meritele si valoarea unui om, indiferent care este numele lui, cu atat mai putin pentru Niels Schenecker.
  Daca nu esti documentat, sau nu cunosti, mai bine stai acasa si citeste. Nu deschide gura fara sa stii.

 2. dac liber spune:

  Foarte bun articolul si inca se mai pot spune ff multe despre Fantomas.
  L-am intalnit si eu in P-ta Univ la sfarsitul lui ian 2012 isi baga nasul, ca orice informator, sa vada starea de spirit din P-ta, dar fara camere tv. Si l-am abortat cu subiectul Rosiei Montane (stiind ca investitorii George Soros & Co. sunt jidani (judeu/iudeu)) iar la tv facea pe neutru- insa-i combatea pe cei care doreau sa exploatam turistic situl cu istoria daco-romana. Interesant e ca pozitia lui in cadru mai intim, era MUULT mai clar pt cianura fratilor iodeo-americani.
  Apoi am mai facut o incercare sa-i cunosc parerea legata de utopia de parcare de la Univ. a Dr. Sorin Oprescu (Hirsch). Si el tot jidan- apropos, inainte de a deveni primar a fost propus sef peste evreii din Ro, dar s-a retras. I-am explicat ca zona tr pastrata fiind relicvele Sc. Sf Sava (1679), fiind prima in lb romana + ca parcarea in centru, o sa polueze si mai mult zona. Mi-a raspuns ca in Londra e la fel, ca acolo are el birou, in City-ul Londonez! L-am intrebat, de cand e City-ul Londonez centru orasului?? + si ca are primar diferit de Londra :-))…S-a balbait si mi-a dat dreptate, apoi se gandea la Paris :-).
  Ca pe majoritatea evreilor, il consider periculos si mitoman.

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!