Acasă » Dosare » Totul despre clanurile mafiote Stoaca si Pian!

Totul despre clanurile mafiote Stoaca si Pian!

Cele mai puternice grupari interlope din sectorul lui Vanghelie sunt brigada condusa de Ion al lui Stoaca, care conduce cea mai mare retea de heroina din zona si clanul lui Pian, specializat pe santaje.

Pana in anul 2004, nimic nu misca in zona fara acordul clanului Camatarilor, cea mai tare grupare interlopa din Capitala la acea vreme.

Cand liderii Nutu si Sile au fost arestati, celelalte brigazi au acaparat majoritatea zonelor de influenta.

In urma cu patru ani si jumatate o decizie a judecatorilor Tribunalului Bucuresti a schimbat harta lumii interlope din Capitala.

Atunci s-a hotarat ca fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, liderii celei mai importante grupari mafiote din Bucuresti in momentul acela, sa fie inchisi pentru 9, respectiv 15 ani.

Acuzatiile care li se aduceau in mai multe dosare cuprindeau o lista lunga de infractiuni printre care – proxenetism, lipsire de libertate, camatarie, recuperari de bani, cereri de taxe de protectie, trafic de persoane si santaj. Tot atunci au ajuns dupa gratii si parintii interlopilor, Smaranda si Constantin Stoica, dar si sora lor, Angela.

Odata cu Sile si Nutu, au mai fost inchisi inca 31 de interlopi din grupare. Majoritatea membrilor au cazut atunci, printre care si toti locotenentii – Silviu Dudita, zis Fluturica, a primit 13 ani de inchisoare si Cristian Gheorghe, zis Masca, 9 ani.

Se zvoneste ca acestia doi din urma si-au tradat proprii lideri si vor avea de suferit cand Sile si Nutu vor iesi din inchisoare.

Ultima decizie a Tribunalului Bucuresti luata anul trecut, stabilea ca Sile sa stea la „racoare“ timp de 15 ani, iar Nutu, 13 ani. Pana cand vor fi eliberati, afacerile familiei interlopilor continua sa mearga, dar la un nivel mult mai scazut.

Clanul Stoaca este la ora actuala una dintre cele mai puternice grupari interlope din sectorul 5, avand o influenta mare si in sectorul 4, dupa arestarea Camatarilor.

Activitatile preferate de clanul Stoaca cuprind o gama larga de infractiuni: de la trafic de droguri si proxenetism, la santaje si camatarie. Interlopii conduc una dintre cele mai mari retele de trafic de heroina din Capitala.

Zonele cele mai importante unde membrii clanului isi vand marfa procurata de la furnizori iranieni sunt Soseaua Giurgiului, Piata Resita si Bulevardul Obregia.

Capul clanului este Ion Voinea, zis Ion al lui Stoaca, care a fost arestat de mai multe ori dar a reusit mereu sa iasa repede din inchisoare.

In 2004, cand a fost retinut, s-a gasit asupra lui o legitimatie de la o organizatie nonguvernamentala care se chema Fundatia de Lupta Antidrog foarte asemanatoare cu insignele de politie. Se pare ca interlopul o folosea pentru a induce autoritatile in eroare, incercand sa le faca sa creada ca este agent de la brigada antidrog.

Florea Voinea, zis „Spaniolu“ este un alt membru important al clanului.

El este unul dintre cei mai mari dealeri de droguri din cartierul Ferentari. In 2002 a fost arestat de politistii de combatere a crimei organizate.

In urma cu doi ani, 20 de membri din clanul Stoaca au fost retinuti de politistii din Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog.

Desi sunt in atentia autoritatilor de multa vreme, toti capii gruparii sunt in libertate. Ion al lui Stoaca a fost condamnat la opt ani de detentie in 2007, pe care se pare ca si-i petrece nestingherit acasa.

Membrii clanului sunt prieteni cu o parte dintre membrii clanului sportivilor. Marius Voinea, zis al lui Stoaca, a fost arestat in 2005 in acelasi dosar cu gruparea din sectorul 4, cu care avea si niste combinatii.

Unul dintre liderii lumii interlope din cartierul Rahova si din zona aferenta soselei Alexandriei este Nicolae Duduianu, zis „Pian“.

Membrii brigazii mafiotului se ocupa de camatarie si santaj, dar si de talharii.

Pian este ruda cu membrii Clanului Duduienilor, care actioneaza, in principal in sectorul 2, dar cele doua grupari nu sunt prietene. In urma cu sase ani, Pian s-a certat cu sefii Duduienilor si de-atunci nu s-au mai impacat, desi pana in acel moment aveau afaceri impreuna. Se pare ca seful din Rahova i-ar fi turnat pe fostii parteneri ca sa se razbune.

In urma cu un an, in seara de Inviere, doi dintre fiii sai, Nicusor si Laurentiu Duduianu, au intrat cu un cutit intr-o casa de amanet din sectorul 5 si i-au amenintat pe amgajati. Interlopii au vrut sa primeassca bani pentru niste bijuterii si patronul a refuzat schimbul pe motiv ca sunt furate, lucru care i-a infuriat pe baietii lui Pian, care au devenit foarte agresivi.

Din fericire, nu au putut sa intre in cabina lucratorilor si lucrurile nu au degenerat in ceva mai rau.

Alte doua grupari care actioneaza in sectorul 5 sunt clanul Chiroaica, dar majoritatea membrilor sunt arestati pentru inselaciuni imobiliare, santaj si actiuni violente si clanul Burtea (Bratienilor).

Acestia din urma fac parte dintr-o familie de tigani din Buzau care se ocupa de afaceri necurate cu fier vechi.

Au fost retinuti in nenumarate randuri pentru ca au fost implicati in scandaluri cu alte familii de tigani. Acestia actioneaza si in sectorul 3, in zona 23 August.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!