Acasă » Paranormal » 10 cercetatori OZN morti in conditii ciudate!

10 cercetatori OZN morti in conditii ciudate!

Fenomenul OZN constituie un domeniu controversat si, se pare, neelucidat in intregime.

Prezentam in continuare o lista nominativa cu ufologi a caror moarte poate parea mai mult sau mai putin suspecta.

1) Avion care s-a prabusit

La sfarsitul anului 1947, dupa ce au anchetat cazul de la Maury Island, despre care nu se stie in ce masura a fost vorba de o observatie reala a unui OZN sau o farsa, locotenentul Frank Brown si capitanul William Davidson, din serviciul de contrainformatii al USAF, au pierit la intoarcerea din misiune, in urma prabusirii avionului lor, al carui motor stang a luat foc.

Avionul, un B-25, era totusi renumit pentru securitatea sa si s-a banuit ca a fost vorba de un sabotaj. Kenneth Arnold (cel care a lansat, dupa observatia din 24 iunie 1947, sintagma de „farfurii-zburatoare” ) se intorcea din aceeasi ancheta cand motorul avionului s-a calat si era cat pe-aci sa se prabuseasca. Mai tarziu, facandu-si plinul, el a constatat ca valva de admisie a carburatorului a fost inchisa, ceea ce a fost, in opinia lui, un act clar de sabotaj.

2) Sinucidere

Astronomul Morris Jessup s-a sinucis la 20.04.1959 racordand un tub intre teava de esapament a furgonetei sale si fereastra autovehiculului. El a publicat in 1955 cartea The case for the UFO, dupa ce un misterios Carlos Allende a purtat cu el o corespondenta cu informatii complexe si obscure care au abuzat de credulitatea astronomului si l-au condus pana la depresie.

Allende s-a dovedit a fi mai tarziu mitomanul la originea legendei „Experimentului Philadelphia”, care pretindea ca nava USS Eldridge a suferit in 1943 o teleportare magnetica. Morris Jessup a fost deci victima unei escrocherii.

3) Criza cardiaca

Capitanul Edward Ruppelt a murit in 1960 de o criza cardiaca la varsta de 37 de ani! El a condus, din 1952, comisia de ancheta „Blue Book” din cadrul US Air Force, cu o mare onestitate intelectuala, dar a demisionat descurajat in 1953.

Cartea sa, The report on UFO, publicata intaia oara, a fost reeditata in 1959 dupa ce a fost cenzurata si reorientata spre o pozitie sceptica, probabil in urma presiunilor suferite din partea constructorului de avioane unde lucra si al carui client foarte important era armata.

4) Cancer galopant

Atunci cand a devenit redactor-sef al revistei „Flying Saucer Review”, Waveney Sirvan a transformat-o intr-o publicatie serioasa care a incetat sa ridiculizeze fenomenul OZN si sa promoveze istoriile cele mai absurde precum fabulatiile lui George Adamski, obiectiv pentru care a fost creata.

Om secret si prudent, Girvan nu se confesa nimanui si nu lasa nici un dosar la redactie. El a murit prematur in cateva zile de un cancer galopant, la 22.10.1964, iar toate dosarele sale au disparut.

5) Criza cardiaca

Iata ce scria in 1969 ufologul francez Aime Michel pe tema ziaristului american Frank Edwards: „In cartea sa, Farfuriile zburatoare – o afacere serioasa, Edwards povesteste in detaliu persecutiile la care a fost supus cand a expus, cu documente in mana, activitatea CIA in domeniul OZN, cum a fost amenintat sa taca si si-a pierdut apoi slujba.

Dar, a adaugat el, este prea tarziu sa tac in prezent, cand am ajuns la o certitudine si am obtinut independenta financiara, plus ca sfidez autoritatile care vor sa ma reduca la tacere. Ultimele pagini ale cartii sale sunt politice: «ziua deznodamantului» soseste, momentul este mai apropiat decat am crede”, scria el textual.

El vorbea de necesitatea ca serviciile secrete sa puna, in sfarsit, cartile pe masa. Si se mandrea ca le forta sa o faca. „Deznodamantul” a venit sub o alta forma: Frank Edwards a publicat aceste randuri si, curand, a murit de o „criza cardiaca” (in 1967). Si s-a lasat sa se inteleaga ca o criza cardiaca nu este neaparat un eveniment exceptional pentru un om in varsta de peste 50 de ani, victima a unei greutati supraponderale.

6) Sinucidere

James McDonald, decan al Institutului de fizica atmosferica din cadrul Universitatii din Arizona, profesor de meteorologie si ufolog recunoscut, s-a sinucis in 1971, dupa o prima tentativa esuata. Incepand din 1966, el si-a fixat drept scop de a interesa comunitatea stiintifica cu fenomenul OZN si a cheltuit pentru asta o energie considerabila.

In paralel, el lupta pentru pastrarea stratului de ozon si milita impotriva razboiului din Vietnam. Profesorul a dezvaluit cateva manevre de dezinformare ale armatei americane pe tema OZN-urilor si unele texte cu caracter defaimator menite sa-i intineze memoria.

El a fost impins, se pare, la sinucidere prin acuzatii dezonorante, ironizat de faptul ca se interesa de OZN-uri.

7) Sinucidere cu glont in cap

Doctorul Rene Hardy, fondator, in 1963, al GEPA (Grup de studii a Fenomenelor Aeriene si Aerospatiale insolite) a murit, se pare, „sinucis”, cu un glont in cap, in 1972, la o saptamana dupa ce a declarat: „Am descoperit defectul invelisului exterior al OZN-urilor, este fantastic…voi vorbi despre asta saptamana viitoare”. In cazul sau, nu a existat saptamana viitoare.

8 ) Asasinat

Scott Rogo, autorul cartilor The Haunted Universe, UFO abductions si coautor cu Arin Druffel la lucrarea The Tujunga Canyon Contacts, a murit asasinat (injunghiat) la domiciliul sau din Northbridge, aproape de Los Angeles, la 15 august 1990, in varsta de 40 de ani.

9) Cancer la san

Remarcabila munca de ancheta a Karlei Turner a fost stopata prematur de decesul sau, la 9 ianuarie 1996, la 49 de ani. Ea ancheta rapirile de catre extraterestri in care militarii sau membrii serviciilor secrete erau clar implicati.

Karla a fost doborata de o forma in special virulenta de cancer la san imediat dupa ce ea insasi a fost rapita de extraterestri.

10) Sinucidere

Colonelul Bolivar Uyrange, retras din Armata Aerului din Brazilia, a fost gasit „sinucis” la domiciliul sau in 1997, dupa ce a confirmat in luna iulie ca echipa sa a fotografiat si filmat OZN-uri din valul ucigas de la Corales, la sfarsitul anilor ’70.

El a aparut la televiziune si pregatea un turneu de conferinte in tara. (Existenta reala a colonelului Uyrange a fost pusa la indoiala, sustin cercetatorii).

Asa cum se vede, nu este imposibl ca „extraterestrii” sa aiba unele lucruri de ascuns si ca, uneori, este nevoie sa reduca la tacere anumiti cercetatori.

Dar fiecare dintre aceste morti premature ar necesita, singura, o ancheta aprofundata pentru a se putea trage cu adevarat o concluzie.

sursa: lovendal.net


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Un comentariu la "10 cercetatori OZN morti in conditii ciudate!"

  1. nu exista ozn ***** nici extraterestri ******* de unde vo venit ideea ******** ? nu uitati aleas numa jucarii credeti ca ma pacaliti ;pe mine ma ******

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: