Acasă » Paranormal » OZN-urile deslusite! CrimeTv.ro

OZN-urile deslusite! CrimeTv.ro

Un mister OZN de 31 de ani n-a fost nimic altceva decat un experiment stiintific al unui elev, conform unui barbat care pretinde ca el este responsabil pentru luminile vazute pe cerul regiunii Manawatu (Noua Zeelanda) la sfarsitul anilor ’70.

Intr-o seara senina din aprilie 1979, o lumina portocalie a traversat cerul noptii din localitatea Aokautere catre Hokowhitu.

Documentele guvernamentale care au fost desecretizate zilele trecute au aratat faptul ca luminile ciudate de atunci ar putea fi explicate printr-un balon meteorologic ce a incaput in mana unor oameni din afara serviciului meteorologic.

Malcolm McCrea era un elev de 16 ani la liceul Awatapu. El a declarat ca, la acel liceu, un profesor de stiinte i-a invatat cum sa construiasca baloanele cu aer cald, din hartie, carton, ate si bumbac.

Folosind caldura de la un bec bunsen, baloanele puteau fi lansate in atmosfera. In aprilie 1979, Malcolm impreuna cu ai sai colegi decid ca aceste baloane ar putea arata mai bine noaptea, asa ca ele au fost lansate noaptea in atmosfera.

Baloanele au fost facute din hartie ce avea mai multe culori, asa ca pe cerul noptii aparea un adevarat caleidoscop.

Baloanele pluteau libere prin atmosfera, pana cand un curent de aer le prindea si le grabea intr-o parte sau alta, parand astfel, de la distanta, ca niste OZN-uri care isi maresc viteza.

“Adesea eliberam mai multe baloane in acelasi timp, iar daca le vedeam prinse in aceeasi formatie de V, inseamna ca erau prinse in acelasi curent de aer”, spune McCrea.

A fost destul de ciudat, pentru ca in aprilie 1979, un asemenea zbor de lumini in formatie a fost raportat de mass-media ca fiind vorba de niste OZN-uri vazute pe cerul noptii.

Acest lucru le-a dat apa la moara scepticilor care vad in OZN-uri doar niste fenomene ce pot fi foarte usor explicate din punct de vedere stiintific.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!