Acasă » Paranormal » Zombi provin din insula caraibeana Haiti!

Zombi provin din insula caraibeana Haiti!

Zombi apar regulat pe ecranele televizoarelor, pe masura ce tot mai multe “Povesti ale mortilor vii” sunt create pentru noi. Dar, surpriza! Zombi pot exista in realitate.

Zombi provin din insula caraibeana Haiti.

Ei sunt oameni care au fost aproape ucisi, fiind mai apoi adusi la viata dintre oamenii aproape morti de catre preotii woodoo, pentru a fi folositi ca sclavi tot restul vietii lor mizerabile.

Zombi se pot misca, pot manca, auzi si vorbi, dar nu au memorie si nu constientizeaza starea in care se afla.

Legendele despre zombi exista de secole, dar un caz real nu a fost documentat decat in 1980.

Povestea incepe in 1962, in Haiti. Un barbat pe nume Clairvius Narcisse a fost vandut unui stapan de zombi de catre fratii sai, din pricina ca acesta a refuzat sa isi vanda cota-parte din pamantul familiei.

La scurt timp, Clairvius a murit „oficial” si a fost ingropat.

Cu toate acestea, el a fost mai tarziu dezgropat si pus sa munceasca pe o plantatie de zahar, alaturi de multi alti zombi.

Dupa ce stapanul de zombi a murit in 1964, Clairvius a haladuit de-a lungul si de-a latul insulei intr-o transa psihotica, timp de 16 ani.

Medicamentele care ii indusesera psihoza incepeau, treptat, sa isi piarda efectul.

In 1980 s-a intalnit, intamplator, cu sora sa intr-o piata si a recunoscut-o.

Ea nu l-a recunoscut, dar a convins-o de identitatea sa povestindu-i diferite momente din copilaria lor, pe care numai el ar fi avut cum sa le stie.

Dr. Wade Davis, un etnobiolog de la Universitatea Harvard, a calatorit pana in Haiti pentru a cerceta indeaproape aceasta poveste si a descoperit procedeul prin care oamenii sunt transformati in zombi.

Mai intai ei sunt „ucisi,” iar apoi sunt „innebuniti”, pentru ca mintile lor sa fie maleabile. Adesea, un „vraci” local le da in secret, medicamentele necesare.

El isi „ucide” victimele cu un amestec din piele de broasca raioasa si peste-balon. Acest amestec poate fi adaugat in mancare sau frecat pe piele, in special pe pielea sensibila de pe interiorul bratului, aproape de umar.

Victima pare in curand, sa fi murit, avand o respiratie foarte lenta si cu un puls slab.

In Haiti oamenii sunt ingropati la foarte scurt timp dupa moarte, intrucat caldura si lipsa mijloacelor de refrigerare provoaca o degradare rapida a trupurilor.

Lucrul acesta este foarte convenabil pentru procesul de „fabricare” a zombilor. La cel mult opt ore de la ingropare, corpul trebuie dezgropat, altfel victima va muri prin asfixiere.

Victimele sunt apoi „innebunite” prin hranirea fortata cu o pasta facuta din ciumafaie (planta erbacee medicinala foarte toxica).

Ciumafaia rupe orice legatura cu realitatea, stergand si toate amintirile recente, astfel incat un zombi nu stie ce zi este, unde se afla si, ceea ce e cel mai rau, nu stie nici macar cine este.

Zombi, aflati acum intr-o stare semi-permanenta de delir psihotic, sunt vanduti pe plantatiile de zahar drept sclavi.

Daca par sa-si vina in fire, li se administreaza, pur si simplu, ciumafaie.

sursa: lovendal.net


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!