Acasă » Dosare » Vrei sa devii politist? Vino sa vezi ce probe sportive trebuie sa treci la Academia de Politie!

Vrei sa devii politist? Vino sa vezi ce probe sportive trebuie sa treci la Academia de Politie!

Trebuia sa ai o conditie fizica buna, stapanirea unei limbi straine si cunostintele de gramatica si istorie pot aduce tinerilor pana in 25 de ani uniforma de politist.

Desi cei care se inscriu la Academia de Politie trebuie sa faca fata unei concurente acerbe ce a depasit in unii ani 10 candidati pe un loc, odata admisi vor beneficia de cazare, masa si instruire gratuita, iar la absolvire vor avea un loc de munca asigurat si un salariu ce porneste de la 1200 de lei.

Pentru a fi admis insa in scoala de la Baneasa trebuie sa parcurgi mai multe etape, ce presupun numeroase verificari si o pregatire intensa.

Intai de toate, fiecare candidat trebuie sa depuna, pana la 20 iulie 2011, la inspectoratul judetean de care apartine, dosarul de inscriere ce contine, pe langa fotografii si actele ce atesta ca au obtinut bacalaureatul, rezultatul analizelor medicale si diverse declaratii.

Inaltimea este un criteriu important, baremul minim fiind de 1,70 metri pentru baieti si 1,65 de metri pentru fete.

Spre deosebire de alti ani, kilogramele in plus nu mai constituie un impediment pentru a intra in competitie, exceptie facand cazurile de obezitate care atrag dupa sine probleme de sanatate.

Etapa urmatoare consta in testarea psihologica, iar in cazul in care si aceasta este trecuta, candidatii se pot pregati pentru probele sportive si teoretice, ce se vor desfasura intre 21 si 30 iulie 2011, la sediul academiei.

Pentru a trece si de testarea fizica, fiecare concurent trebuie sa faca cel putin 20 de flotari in 30 de secunde, sa alerge pe o distanta de 50 de metri in minimum 7,2 secunde si sa parcurga un kilometru in cel putin 3 minute si 46 de secunde.

In ceea ce le priveste pe candidate, acestea au drept criteriu minim 10 flotari, in 30 de secunde, alergarea celor 50 de metri, in cel putin 8,2 secunde si parcurgerea unui kilometru, in minimum 4,180 secunde.

Recent, a fost introdusa o noua proba sportiva, cea a sariturii in lungime de pe loc, baremul fiind de 2,20 de metri pentru baieti si 1,80 de metri pentru fete.

In cazul in care si aceasta etapa este trecuta, candidatilor nu le mai ramane decat sa se pregateasca pentru proba teoretica, ce consta in exemen grila din gramatica, istorie si o limba straina (engleza, franceza, germana sau rusa).

Cei care vor reusi sa prinda unul dintre cele 495 de locuri bugetate puse la bataie anul acesta la specializarea Politie, vor urma cursuri de drept si psihologie, o pregatire fizica riguroasa si vor avea sansa sa participe la schimburi de experienta cu mai multe state europene si chiar cu specialistii FBI.

De asemenea, o data admisi, viitorii politisti au obligatia sa ramana in cadrul Ministerului Internelor timp de 10 ani, in caz contrar fiind nevoiti sa achite cheltuielile de scolarizare, ce ajung pana la 1000 de lei.

Academia de Politie mai ofera prin admiterea din aceasta vara 60 de locuri pentru Politia de Frontiera, 55 pentru Jandarmerie, 50 de locuri la Pompieri si 25 la Arhivistica.

40 de locuri la scoala de spioni

Cei care vor sa intre in structurile de spionaj au pentru admiterea din aceasta vara a Academiei Nationale de Informatii (ANI) 30 de locuri pentru baieti si 10 pentru fete.

Spre deosebire de concursul pentru Academia de Politie, probele pentru viitorii spioni constau dintr-un test de inteligenta, cu o pondere de 30%, doua examene scrise la limba si literatura romana, psihologie sau istorie, dupa caz, (60%) si media obtinuta la bacalaureat (10%).

Pentru a intra insa in competitie, candidatii trebuie sa treaca, mai intai, de cateva probe eliminatorii, care constau dintr-un test grila prin care se verifica stapanirea unei limbi straine, evaluarea abilitatilor fizice si un examen de creativitate, prin care tinerii sunt nevoiti sa se transpuna in diverse scenarii.

Inscrierea in competitie demareaza in luna ianuarie, iar concursul are loc in septembrie. Taxa de admitere este de 50 de lei.

3 candidati pe un loc la Academia Fortelor Aeriene

Pasionatii de aeronave militare mai au timp pana la 15 iunie sa isi depuna dosarele la centrele de recrutare judetene pentru a prinde unul dintre cele 55 de locuri puse la bataie de Academia Fortelor Aeriene din Brasov.

Pentru a intra in concursul ce a inregistrat in ultimii ani de la 1,5 la 3 candidati pe un loc, tinerii trebuie sa achite o taxa de 20 de lei, sa treaca de probele sportive, de testarile medicale si psihologice intr-unul din centrele de selectie de la Breaza, Campulung Moldovenesc, sau Alba Iulia si sa sustina un examen scris constand in verificarea cunostintelor la matematica, psihologie si limba engleza.

In cei trei ani de studiu, viitori ofiteri vor beneficia de pregatire de specialitate, insa, in afara celor proveniti din liceele militare vor fi nevoiti sa achite o taxa de 15 lei pe zi pentru cazare si 18 lei pentru hrana.

Universitatea Nationala de Aparare a ramas fara locuri la licenta.

Pentru prima data de la infiintarea sa, Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” din Bucuresti nu va oferi anul acesta nici un loc pentru studiile de licenta. Intrucat oferta UNAp s-a indreptat, in ultimii 18 ani, cu precadere inspre absolventii scolilor militare, care doreau sa-si completeze studiile, universitatea s-a trezit in aceasta primavara fara nici o cerere din partea unitatilor de profil.

Desi a depus in perioada ianuarie-mai, 4 dosare pentru specializari noi (securitate nationala, comunicare si relatii publice in domeniul securitatii nationale, sisteme informationale si conducere militara), care sa adapteze pregatirea la standardele NATO si UE, conducerea UNAp este nevoita sa astepte inca un an pentru confirmarea, ce trebuie sa vina din partea Ministerului Educatiei.

Singurele cursuri ce vor debuta in aceasta toamna la Universitatea „Carol I” sunt cele de masterat si doctorat, care au primit aprobarea in anii trecuti.

Universitatea Tehnica Militara pregateste expertii serviciilor de informatii.

Universitatea Tehnica Militara dispune la admiterea de anul acesta de 244 de locuri bugetate si 179 cu taxa.

Candidatii, ce vor fi pregatiti in domenii de specialitate pentru ocuparea unor posturi in Ministerul Apararii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, SRI, SIE, MIRA si SPP, pot intra in competitie in peroada 14 iulie-5 august 2011.

Probele constau in teste grila la limba engleza, matematica-fizica si matematica-chimie.

Cei care viseaza la o cariera militara in domeniul fortelor terestre au la dispoziţie 131 de locuri bugetate in cadrul Academiei „Nicolae Balcescu” din Sibiu.

Candidatii trebuie sa treaca de testarea psihologica si cea sportiva constand in sarituri in lungime, aruncarea mingii la tinta, tractiuni la bara, deplasare in echilibru, escaladarea unui obstacol, mersul taras, transportul de greutati si alergarea de viteza si sa sustina un examen scris la limba engleza, si cate un test grila la matematica si limba romana.

Testarea psihologica – proba importanta a tuturor specializarilor din profilul militar.

Conditii minime pentru a urma o universitate cu profil militar:
*sa ai cetatenie romana si domiciliu in Romania.
*sa fi obtinut diploma de bacalaureat.
*sa nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare.
*sa fii apt medical si psihic.
*sa nu ai antecedente penale.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


13 comentarii la "Vrei sa devii politist? Vino sa vezi ce probe sportive trebuie sa treci la Academia de Politie!"

 1. roxana spune:

  Care este sursa acestor informatii? Deocamdata, nici academia de politie si nici MAI nu au declarat nimic in legatura cu admiterea din acest an.

 2. Neagu Roberto spune:

  Am o intrebare:Eu am 17 ani ,si acum 1 an am facut accident cu scuterul si mi-am rupt clavicula(am fost operat,am avut tija),iar dupa doua operatii a ramas o cicatrice de aproximativ 10 cm. Poate fi asta o problema in privinta indeplinirii visului meu ? Multumesc anticipat!

 3. maria spune:

  dar daca nu ai bacalaureatul ci doar 9 clase.si doresti sa devi politista

 4. Crynutza spune:

  Buna`!! de cand eram mika am avut visul de a ajunge politista..sunt la atletism,asadar la probele sportive nu se pune problema sa nu le iau,insa la limbi straine nu sunt chear asa buna.. asta ar fi un obstacol ptr a ajunge politista?

 5. zina spune:

  Buna ziua eu vreau sa intreb dupa 9 clase poti sa intre sa inveti???????? eu am terminat 10 clase a 11 shi a 12 nu mam dus ca mam casatorit dar eu vreu din toata inima mea sa invat daca trebu nishte documente ca am invata 10 clase miea directorul liceului mile da numai sa shtiu cada primeshte …..

 6. zina spune:

  inca ceva are inportanta citi ani ai?

 7. Gabriela spune:

  nu sunt lamurita daca e la SRI ce inaltime trebuie sa aiba fetele?

 8. mariana spune:

  se poate dupa 9 clase sa invat la academia de politie?……..cu ce note trebuie sa es la bacalaureat?

 9. Pindaru Bogdan spune:

  Vreau sa intru la Academia Militara a Fortelor Terestre am 17 ani si de un an merg la sala si ma pregatesc la matematica insa in urma cu o luna am aflat ca am miopie -1 cu -1.5 deci port ochelari , am sanse sa mai pot intra acum ?

 10. Simona spune:

  Deeci urât din partea voastră că nu scădeţi înălţimea la feteee :-)) . Am doar 1,60 cm 🙁 . Sportivă sunt , am făcut 1 an jumate de Taekwondo , iar de 2 ani fac Kung-Fu şi arme chinezeşti , deci nu-mi fac probleme la probele sportive. Poate mai cresc şi eu pe ultima sută de metrii , până să iau BAC-ul :-)))

  • Tony spune:

   Studiati mai bine conditiile, nu vorbiti aiurea de o institutie la care mai si doriti sa accedeti. Inaltimea la fete este 1,60m, mimim.

 11. Mihaila Malina spune:

  Buna seara,ma numesc MALINA as dorii si eu sa stiu:: Daca nu prea le am cu limbile straine,dar ma pricep la restul foarte bine ,ma va impiedica acest mic detaliu pentru a ajunge politista??
  Va multumesc pemtru ca m-ati ascultat!

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!