Acasă » Dosare » Seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, noul Prim-Ministru

Seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, noul Prim-Ministru

Dupa o zi de agitatie pe scena politica, demisii, consultari, declaratii care mai de care mai acide, informatii pe surse, am aflat cine este noul prim-ministru: nimeni altul decat Mihai Razvan Ungureanu. Pentru cine nu stie despre cine vorbim va spunem ca este vorba de actualul sef al Serviciului de Informatii Extern.

“Primul meu obiectiv este formarea rapida a unui guvern, conştient fiind de efectele negative ale oricarei forme de provizorat asupra administrarii ţarii. În acest sens, am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie în vederea elaborarii programului de guvernare şi a identificarii formulei optime de cabinet. Aceste discuţii vor începe mâine dimineaţa”, a spus Ungureanu.

La randul sau presedintele Traian Basescu a declarat ca noul Guvern ar trebui sa continue reformele incepute de cabinetul condus de Emil Boc: “Cred ca un nou Guvern trebuie sa marcheze un nou început aşezat pe succesele Guvernului anterior referitor la stabilizarea macro-economica a ţarii. Pe aceasta baza, prioritatea numarul unu a noului Guvern este efortul de a restabili treptat nivelul de trai al românilor care au suportat greu factura proceselor de reechilibrare macro-economica a ţarii”.

Primul pas, acela al desemnarii noului prim ministru a fost facut, urmeaza insa un examen greu pentru partidele aflate la putere acela de a trece noul guvern format de votul Parlamentului. Liderii opozitiei au anuntat deja ca nu vor vota noul cabinet mergand pe varianta alegerilor anticipate.

In tot acest context politic agitat fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu mai arunca o bomba, cea a organizarii alegerilor prezidentiale si parlamentare concomitent, in 2013.”Alegeri locale – iunie 2012, alegeri parlamentare si prezidentiale – martie 2013, Constitutie modificata, mandat de patru ani pentru presedinte”, a scris Lazaroiu pe contul sau de Facebook. Ulterior, la comentarii, el a adaugat ca noul premier, desemnat de presedintele Traian Basescu, va fi si candidatul actulei Puteri la alegerile prezidentiale. Organizarea de alegerile prezidentiale in 2013 inseamna fie o suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, validata de electorat, fie o demisie a acestuia.

Ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarele zile cand ministrii noului Guvern vor fi audiati in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca ei sa fie validati prin vot in plenul comun al Parlamentului.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!