Acasă » Dosare » Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia de la SIE

Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia de la SIE

Mihai Razvan Ungureanu da SIE pentru functia de prim ministru. In aceasta seara premierul desemnat a decis sa demisioneze din functia de Director al SIE.

“Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu.

În continuare, conducerea Serviciului va fi asigurată de adjunctul directorului S.I.E., domnul general Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Decizia sa vine insa dupa ce dimineata el declara ca nu este necesara o astfel de decizie pana la votul din plenul Parlamentului de maine.

Primul paragraf al Articolului 26 din Legea siguranţei naţionale spune că: “Salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.

La anunţarea Cabinetului, premierul desemnat Ungureanu a fost întrebat de jurnalişti dacă consideră că a încălcat legea siguranţei naţionale, având în vedere că a acceptat desemnarea în funcţia de premier în ciuda faptului că nu şi-a dat demisia din SIE.

“Nu se încalcă legea. Când domnul Emil Boc a început demersurile pentru a deveni premier era încă primar al municipiului Cluj Napoca. Demisia mea din SIE este implicită dacă votul îb Parlament va fi pozitiv”, a declarat Ungureanu.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!