Acasă » Crime » VIDEO Victima “Shellshock” din Primul Razboi Mondial – 1918

VIDEO Victima “Shellshock” din Primul Razboi Mondial – 1918

Shellshock se traduce ca zgomotul facut de obuz in momentul exploziei si se refera in cazul acesta la o reactie nevrotica cauzata de stres si traumele psihologice ale razboiului.

Primele cazuri sunt admise in primul razboi mondial. Desi mai fusesera cazuri prezentate in razboiul ruso-japonez (1904-1905) , de aceasta data pseudo-sindromul este recunoscut ca boala mintala si pentru prima data s-a introdus uzul psihologilor in cadrul armatei.

Soldatii care intrau in shellshock manifestau depresii nervoase, iritabilitate, migrene, spasme, frisoane, lipsa de concentrare si incetau sa manifesteze nici un fel de interes pentru ce se intampla in jurul lor (¨zombie¨ aka alienare).

Pana sa se dovedeasca ca nu erau defapt comotii cerebrale si ca nu se datorau faptului ca soldatii se aflau in prima linie si erau loviti de obuzele inamice , multi doctori si psihologi au discutat despre problema .

Toti soldatii care prezentau simptomele shellshock purtau pe brat un W datorita conditiei lor pentru a preveni oficialii si restul soldatilor ca sunt imprevizibili si in orice moment sunt capabili de sinucidere , insubordonare sau dezertare. Doctorii mai tarziu au ajuns la concluzia ca singurul remediu nu era tratamentul psihiatric ci un lung repaus.Asta se intampla desigur dupa ce multi soldati fusesera executati pentru dezertare , creierul lor fiind suprasaturat de situatia de stres in care se aflau si nu pentru ca obuzele care explodeaza langa soldati consuma un volum foarte mare de oxigen din aer si ii lasa pe soldati cu creierul neoxigenat si vulnerabil.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!