Acasă » Dosare » Pleaca Emil Boc, vine MRU

Pleaca Emil Boc, vine MRU

Guvernul MRU a trecut examenul! Dupa ce ministri propusi au trecut pe banda rulanta de avizul comisiilor de specialitate din Parlament, noul cabinet a trecut fara emotii si de votul Parlamentului. Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament cu 237 de voturi “pentru” si doua “impotriva”.

Sedinta a decurs in liniste avand in vedere ca votul s-a desfasurat in lipsa parlamentarilor USL care au absentat de la sedinta de plen. Formatiunile din coalitia guvernamentala au in prezent 242 de parlamentari, dupa ce in sedinta Camerei de joi dimineata a fost inregistrata demisia din Parlament a deputatului PDL Teodora Trandafir. In plus, senatorul UDMR Verestoy Attila este in concediu medical, iar deputatul PDL William Branza a anuntat ca, din motive familiale, nu se va afla in tara in ziua votului.

Ungureanu si-a exprimat dorinta de a aduce un trai mai bun atat cetatenilor din Romania, dar si romanilor care traiesc in afara tarii. “Acest program de guvernare se adreseaza cetatenilor romani din Romania, dar voi cauta intotdeauna sa aiba consecinte pentru traiul bun si respectul pe care il merita toate comunitatile de romani din afara spatiului aceste tari. Pentru ei mi-am sacrificat timpul, tot ceea ce am putut avea ca resursa politica si sper sa-i vad la fel de multumiti de activitatea acestui guvern ca si concetatenii mei din Romania”, a conchis Ungureanu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a multumit parlamentarilor pentru votul de investitura si a afirmat ca spera sa nu dezamageasca, sustinand ca stie cat de grea poate fi misiunea sa.

De asemenea, Ungureanu, a tinut sa multumeasca presedintelui PSD, Victor Ponta, pentru modalitatea in care i s-a adresat in Parlament, in discursul dinaintea inceperii votului de incredere. “Ma bucur ca intelege ca este nevoie de colaborare, pentru ca problemele privesc cetatenii romani. Dar tin sa-i spun ca aceasta cooperare nu se poate realiza printr-o absenta, ci o prezenta, de unde deduc ca, in aceasta cooperare, voi avea sprijinul PSD pentru un guvern de lunga durata, nu pot decat sa-i multumesc”, i s-a adresat Ungureanu liderului PSD. Desi PSD a refuzat sa participe la vot, Victor Ponta a tinut totusi un discurs la investirea cabinetului in care a spus printre altele ca opozitia este deschisa dialogului cu viitorul premier.

Cabinetul care a primit girul Parlamentului urmeaza sa fie investit oficial in cadrul unei ceremonii de depunere de juramant care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Va prezentam mai jos lista cabinetului nou investit:

1. Mihai Razvan Ungureanu, premier

2. Kelemen Hunor, Vicepremier, ministrul Culturii (UDMR) – ramane pe functie

3. Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii (UDMR) – ramane pe functie

4. Lazlo Borbely, ministrul Mediului (UDMR)- ramane pe functie

5. Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene (Independent) – ramane pe functie

6. Cristian Diaconescu, ministru de Externe (UNPR) – ramane pe functie

7. Gabriel Oprea, ministrul Apararii (UNPR) – ramane pe functie

8. Gabriel Berca, ministrul Administratie si Internelor (PDL) fost Secretar General al Guvernului in mandatul lui Tariceanu, actual senator – il inlocuieste pe Traian Igas

9. Bogdan Dragoi, ministrul Finantelor (PDL) actual secretar de stat in ministerul Finantelor – il inlocuieste pe Gheorghe Ialomitianu

10. Lucian Bode, ministrul Economiei (PDL) deputat, presedinte PDL Salaj – il inlocuieste pe Ion Artion

11. Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor (PDL) in prezent Secretar de Stat in Ministerul Transporturilor – o inlocuieste pe Anca Boagiu

12. Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale (PDL) deputat – o inlocuieste pe Elena Udrea

13. Razvan Mustea, ministrul Comunicatiilor (PDL) deputat, presedinte Organizatia de Tineret a PDL – il inlocuieste pe Valerian Vreme

14. Claudia Boghicevici, ministrul Muncii (PDL) deputat – o inlocuieste pe Sulfina Barbu

15. Catalin Baba, ministrul Educatiei (PDL) Secretar de Stat Ministerul Educatiei – il inlocuieste pe Daniel Funeriu

16. Stelian Fuia, ministrul Agriculturii (PDL) deputat si presedinte PDL Calarasi– il inlocuieste pe Valeriu Tabara


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!