Acasă » Dosare » Adrian Nastase, din nou la judecata – Dosarul Zambaccian

Adrian Nastase, din nou la judecata – Dosarul Zambaccian

Emotii din nou pentru Adrian Nastase care s-a prezentat din nou in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie. De data aceasta pentru a raspunde in dosarul Zambaccian.

Sedinta s-a desfasurat in conditii cel putin ciudate, avand in vedere ca boxa acuzatiilor a fost ocupata de jurnalisti si asta nu pentru c-ar fi jucat rolul inculpatului… ci pentru ca nu au mai avut loc in camera.

Cum a fost posibil? Simplu. Adevaratul inculpat Adrian Nastase a preferat sa ocupe un loc in primul rand in sala, alaturi de sotia sa Dana si alti inculpati, iar incaperea fiind prea mica, judecatoarea care prezida sedinta i-a invitat pe ziaristi sa se aseze in boxa acuzatiilor.

Adrian Nastase a declarat in fata instantei ca nu el a numit-o pe Irina Jianu in functia de director al ISC, si ca aceasta ar fi fost numita de Miron Mitrea, dupa ce, anterior, numise alta persoana, iar aceasta organizase un chef la Intercontinental, cu constructorii pe care ar fi trebuit sa-i verifice: ”S-a aflat de petrecere, iar numirea aceea a fost revocata. Mitrea a gasit-o pe Jianu”. Acelasi lucru l-a declarat si jurnalistilor.

Vadit deranjat de intrebarea adresata de o jurnalista de la Antena 3, Nastase a raspuns nervos ca, asa cum nu o poate mentine nici pe ea in functie, la televiziune, la fel nu ar fi putut cu Irina Jianu – asa cum acuza DNA.

Potrivit procurorilor, in perioada 2002 – 2004, in calitate de prim-ministru, Adrian Nastase a primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de 22.155.985.853,08 de lei vechi (aproximativ 630. 000 euro la cursul de schimb 2002/2004).

Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si respectiv municipiul Bucuresti, str. Cristian Tell.

In acelasi dosar este inculpata si Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), de altfel recent condamnata alaturi de Adrian Nastase si in “Trofeul Calitatii”. Decizia din acest dosar nu este definitiva si pot fi atacate la complete superioare.

Este a doua oara in numai 2 saptamani cand Adrian Nastase are de-a face cu o instanta de judecata in 2 dosare diferite. In urma cu doua saptamani, fostul premier a fost condamnat la doi ani cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: