Acasă » Dosare » Parlamentarii chiulangii raman fara diurna – Grevistii vor pierde 2000 de lei de persoana

Parlamentarii chiulangii raman fara diurna – Grevistii vor pierde 2000 de lei de persoana

Parlamentarii chiulangii raman fara diurna. Grevistii vor pierde 2000 de lei de persoana.

Roberta Anastase declara razboi parlamentarilor Opozitiei. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa taie diurnele tuturor parlamentarilor care lipsesc de la lucrari. Principalii vizati: parlamentarii USL aflati in greva.

“Am decis ieri in Biroul Permanent ca diurna sa le fie taiata pe toate zilele. In masura in care nu au semnat, nu au participat la vot, li se taie (….)verificam cu lista de prezenta. Nu se intampla numai azi, se intampla in fiecare luna si diurnele sunt taiate”, a spus Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca daca liderul de grup motiveaza absentele, atunci diurnele nu vor mai fi taiate. “Daca liderii de grup motiveaza, nu se mai taie. Sa vedem ca isi asuma acest lucru. Regulamentar, trebuie sa aiba o motivare de genul stare medicala proasta”, a spus Anastase.

Parlamentarii vor pierde aproximativ 2000 de lei lunar de persoana

Ea a precizat ca decizia de taiere a indemnizatiilor pentru parlamentarii care absenteaza este valabila si in cazul Senatului. Parlamentarii protestari vor pierde, in februarie, o diurna in valoare de 2000 de lei de persoana.

Acest lucru nu inseamna ca vor ramane fara nici un venit. Cei 213 parlamentari ai opozitiei care au intrat in protest parlamentar vor putea beneficia de toate drepturile banesti chiar daca nu participa la sedintele Legislativului, indemnizatia bruta fiind de 6033 lei, la care se adauga suma forfetara pentru birourile din teritoriu, de peste 9000 de lei.

Suma forfetara este egala cu valoarea unei indemnizatii brute si jumatate, adica 9049 lei, iar daca parlamentarii opozitiei semneaza si lista de prezenta la plen, vor putea beneficia si de diurna de sedinta, care este de 2% din indemnizatie pentru cei care nu au domiciliul in Bucuresti.

La acestea se adauga decontarea cazarii parlamentarilor care nu au domiciliul in Bucuresti, a cheltuielilor de transport si a celor de telefonie.

Razboi total Anastase-Ponta

Conflictul a inceput marti seara, când presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca protestul lor va continua daca PDL nu o schimba pe Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase i-a raspus, declarand ca presedintele PSD a participat la 450 de voturicu ea presedinte si nu l-a contestat pe vreunul, cu exceptia celui pe Legea Pensiilor. “Domnul Ponta e foarte agitat si cere demisii in stanga dreapta, pe cine apuca, ii solicit sa ceara demisiile lui Crin Antonescu, chiulangiul sef al Parlamentului, si lui Dan Voiculescu, turnatorul dovedit al Securitatii”, a afirmat Anastase.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: