Acasă » Dosare » Putin preia din nou fraiele puterii in Rusia

Putin preia din nou fraiele puterii in Rusia

Asa cum era de asteptat, Vladimir Putin a redevenit presedintele Rusiei. Nici scorul obtinut nu a uimit pe nimeni, el castigand, fara nici o problema, din primul tur. Putin si-a aratat din nou suprematia si puterea detinuta surclasandu-si adversarii si obtinand 63,9 la suta din voturi.

Comunistul Ghennadi Ziuganov s-a clasat pe locul al doilea cu 17,8 la sută din voturi. Pe locul al treilea se află populistul Vladimir Jirinovski, cu 8 la sută, care l-a devansat pe miliardarul Mihail Prohorov (7,5 la sută) şi pe candidatul de centru Serghei Mironov (3,67 la sută).

Scrutinul din Rusia s-a asemanat mai degraba cu un show bine pus in scena. Si nu ne referim numai la rezultatul de mult anticipat, ci si la multitudinea de camere de supraveghere instalate in peste 94.000 de sectii de vot. Ruşii s-au folosit de imaginile camerelor din secţiile de vot pentru a îşi vedea rudele şi prietenii.

Odata aflate rezultatele partiale peste 100 de mii de simpatizanti s-au adunat in Piata Rosie pentru a fi alaturi de liderul lor. La scurt timp si-au facut aparitia si Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev. “Vom câştiga. Am câştigat. Glorie Rusiei!”, a strigat Putin. Vladimir Putin a făcut apel la unitate între cetăţeni, “pentru patria-mamă”.,,Vă mulţumesc tuturor celor care aţi spus DA marii Rusii. Am câştigat într-o luptă deschisă şi onestă”, le-a spus Putin, cu lacrimi în ochi, simpatizantilor.
Vadit emotionat, Vladimir Putin a aratat o alta fata decat cea a puternicului presedinte al Rusiei, aflat deja acum la al treilea mandat. Acesta a plâns în timpul primului său discurs, cel tinut in piata din apropierea Kremlinului. “Acesta a fost un test foarte important pentru noi. Un test care să arate dacă suntem suficient de maturi şi independenţi şi am demonstrat că nimeni nu ne poate forţa să facem nimic”, a declarat Putin.

Vladimir Putin le-a mulţumit alegătorilor care nu au permis “distrugerea statutului rus”, în discursul susţinut în faţa susţinătorilor săi. “Alegătorii noştri ştiu să facă diferenţa între dorinţa de reînnoire şi provocările politice al căror scop este distrugerea statului”, a declarat Putin, făcând referire la manifestaţiile opoziţiei.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro

Etichete: , ,

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!