Acasă » Dosare » Primarul Petre Popescu din Boisoara sau “lectii despre cum se da mita/spaga”

Primarul Petre Popescu din Boisoara sau “lectii despre cum se da mita/spaga”

Unul dintre candidatii la postul de primar al comunei valcene Boisoara este actual detinator al functiei, Petre Popescu. Aflat la al treilea mandat, acesta este un personaj controversat, fiind arestat in 2011 de catre procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2010, Petre Popescu, în calitate de primar al comunei Boişoara, a primit cu titlu de mită  lucrări de construcţie în valoare de 168.428,58 lei (materiale şi manoperă necesare executării unui imobil cu două niveluri pe un teren care aparţinea edilului), precum şi o combină frigorifică, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică şi al efectuării plăţilor aferente execuţiei acestor contracte.

Este acuzat si ca a pus in pericol asfaltarea DC2A Boisoara-Gaojani.

Conform unor surse locale, Petre Popescu, in dorinta de a isi asigura al patrulea mandat de primar al comunei, recurge la practici obisnuite politicienilor corupti: amenintari la adresa electoratului sau mita electorala.

Sprijinit de fiul lui Victor Popescu, consilier judetean si presedinte PNL Valcea, incearca sa castige alegerile oferindu-le locuitorilor comunei pixuri, tricouri, galeti, brichete si chiar bani.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: