Acasă » Dosare » Supararea lui Basescu pe masoni – Motivul USL in incercarea demiterii lui

Supararea lui Basescu pe masoni – Motivul USL in incercarea demiterii lui

Supararea lui Basescu pe masoni – Motivul USL in incercarea demiterii lui

“Relatia Francmasonerie-Stat” este insa mult mai complexa decat prima impresie, statul actionand in aceste cazuri ca protector al Eltei, asa cum ar trebui sa-si aminteasca toti care tin toasturile rituale ale punctului geometric. Dar statele folosesc activ Francmasoneria in promovarea intereselor nationale in relatiile cu alte state. De aceea au sosit si sosesc permanent in Romania, de exemplu, Frati din alte Obediente cu rugaminti de facilitare a unor contacte diverse, de la schimburi culturale, trecand prin interventii politice si mergand pana la afaceri. Nimic gresit pana acum.  Greseala majora a fost si este ca cei care sunt sub conducerea lui Chirovici, ar trebui sa promoveza si interesele nationale ale Romaniei in relatiile cu celelalte Mari Loji regulare. Raspunsul la intrebarea de ce nu sunt in stare este, mai complex decat apare la prima vedere.
Mandatul lui Chirovici a fost afectat de cativa factori ce ii pot fi direct imputabili, dar si de unii asupra carora nu a avut nici un fel de control. Astfel, in perioada ultimului mandat a lui Comanescu s-a incercat obtinerea unui teren de la Primaria Capitalei pentru constructia Templului Masonic.

 

In audienta la Basescu

In vara anului 2000 devine Primar General al Bucurestiului D-ul Traian Basescu, actualul Presedinte al Romaniei. In cursul anului 2002 Bebe Comanescu afla de depunerea unei petiti de initiere in Ordin de catre acesta. Tinand cont de castigarea celui de-al doilea mandat de Mare Maestru, precum si de promisiunea ce o facuse ca pana la sfarsitul mandatului va lasa mostenire MLNR macar un Templu Masonic in constructie, Bebe Comanescu solicita o audienta Primarului General, in cursul careia il roaga sa identifice un teren liber, in suprafata de minim 5000 mp, pe care sa-l puna la dispozitia Asociatiei MLNR. Deoarece acest lucru nu se putea face decat printr-o hotarare a Consiliului General al Capitalei, dominat in acea perioada de reprezentantii PSD, Traian Basescu il roaga pe Bebe Comanescu sa aranjele el cu consilierii PSD despre care avea informatii ca sunt si ei membrii, pentru a evita producerea vreunui scandal in momentul votului. Bebe Comanescu ii contacteaza pe 4 dintre acesti consilieri si le transmite rugamintea sa, insotita de explicatii asupra importantei votarii respectivei hotarari de Consiliu General. In paralel, din pacate, unul dintre bunii prieteni din acea vreme a lui Traian Basescu, Sorin Frunzaverde, decide sa inceapa negocieri pentru a trece la PSD si provoaca respingerea petitiei de initiere depusa de profanul Traian Basescu, incercand sa-l izoleze de orice sprijin potential.


Basescu le-a surpat “Templul”

Cred ca banuiti ce a urmat la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti in cursul careia Primarul General Traian Basescu a incercat sa promoveze o hotarare de consiliu prin care sa se atribuie Asociatiei MLNR un teren pentru Templul Masonic. Exact Fratii cu care discutase Bebe Comanescu (consilieri) sa sprijine votarea respectivei hotarari au fost primii care au sarit sa il atace pe Traian Basescu. Acesta a retras instantaneu proiectul de hotarare de pe ordinea de zi a Consiliului si a decis sa ingroape problema. Din acel moment, a inceput  neincrederea lui Traian Basesacu in MLNR si in reprezentantii sai. De asemenea, exista dovezi indirecte ca mai multi Frati au incercat sa ii propuna lui Traian Basescu, in acea perioada, diverse afaceri oneroase cu Primaria Capitalei.

Marele Maestru” al Cancelariei Nastase. Chirovici, de la George Paunescu la Dan Voiculescu

Dupa acest eveniment neimputabil direct lui Chirovici, ajungem la alegerea in inalta demnitate de Mare Maestru al MLNR a lui Eugen Ovidiu Chirovici, fost consilier personal al lui Adrian Nastase in perioada in care acesta era Primul Ministru al Romaniei. Va reamintesc ca, la data alegerii in functie, Chirovici fusese numit, tot de catre Adrian Nastase si fara a fi membru al PSD, Presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie. Alegerea lui Chirovici are loc in noiembrie 2003. In vara anului 2004, Traian Basescu este ales, cu o majoritate zdrobitoare, Primar General al Capitalei si creeaza, impreuna cu Teodor Stolojan, Alianta DA, structura politica avand rolul de a infrange mecanismul construit de PSD si de a castiga alegerile parlamentare si prezidentiale din iarna anului 2004. Putini credeau ca aceasta alianta politica va putea indeparta de la conducerea Romaniei PSD-ul. Dar surpriza majora apare in iarna lui 2004, cand Traian Basescu este ales Presedintele Romaniei, in ciuda previziunilor tuturor analistilor politici.
Intre  timp, Eugen Ovidiu Chirovici este impus de Adrian Nastase in Partidul Conservator si participa activ la campania prezidentiala a acestuia. Reactia lui Traian Basescu la sugestia de a colabora cu Chirovici, conform formatului in care Iliescu si Adrian Nastase colaborasera pana in 2004 cu Bebe Comanescu, este de inteles daca luam in considerare trecutul politic al lui Chirovici si apartenenta acestuia la ceea ce va ramane in istorie ca “solutia imorala”.

 

Oamenii lui Vintu in echipa lui Chirovici

Cea mai mare vina a lui Chirovici o gasesc insa in incapacitatea de a intelege finele mecanisme ale Ordinului in ceea ce priveste selectarea echipei de Mare Consiliu si construirea urmasului la demnitatea de Mare Maestru. Chirovici a construit prima sa echipa de Mare Consiliu pe baza unor negocieri strict electorale, asa cum invatase din lumea profana, oferind functii in schimbul voturilor electorilor in Conventul de alegeri. Este adevarat ca nici nu ii cunostea pe Fratii din  activitatea sa masonica ulterioara asa-zisei fuziuni cu MLNUR fiind practic inexistenta. Aceeasi greseala a repetat-o si in 2006, adaugand insa la lista conducatorilor MLNR cativa prieteni apropiati, cum ar fi Cristi Unteanu, Mare Secretar de Externe care nu a facut nimic in cei 4 ani de mandat, fiind detasat la Bruxelles ca si corespondent al postului Realitatea TV si al ziarului ZIUA si administrator al lui  “Vintu Foundation”. Cum care Vintu? Sorin Ovidiu Vintu,  Aceeasi Fundatie care a sponsorizat si o conferinta in SUA, la rugamintea lui Tismaneanu, Bogdan Dumitrescu, fostul secretar general al ANIMMC in perioada mandatului lui Chirovici, cunoscut mai ales ca Marele Purtator de Bananiera, Popa Marcu si Traian Caramanian, consilier al sau la ANIMMC. Din nefericire pentru Ordin, majoritatea celor prezenti in structurile de conducere ale MLNR au fost special alesi dintre persoanele sterse, fara realizari profane, fara posibilitati reale de a deschide usi si de a promova idei, fara capacitate de constructie pe termen lung, adica persoane care sa nu ii poate ameninta nici o clipa autoritatea presupus indiscutabila si inviolabila.

 

Cercul se inchide

Bomboana pe coliva lui Chirovici a fost pusa insa de situatia creata in jurul Fundatiei Cercul, infiintata de cativa Frati cu certe posibilitati financiare, avandu-l pe Marele Maestru ca Presedinte. Sufletul acestei fundatii a fost Octavian Cretu, Presedintele Romaqua. Odata cu implicarea acestuia in scandalul Adrian Nastase-Zambaccian, Chirovici decide sa il izoleze si sa nu mai continue colaborarea cu el. Face cunoscut acest lucru mai multor Frati, considerand comportamentul lui Cretu drept o tradare a lui Adrian Nastase si incearca timp de 2 ani sa il izoleze pe Cretu de Fratii din Ordin. Continuarea acestei atitudini pro-Adrian Nastase cred ca a fost principalul motiv al refuzului constant al adevaratilor decidenti din cadrul organismelor statului roman de a colabora in vreun fel cu Chirovici si de a folosi posibilitatile oferite de Ordinul nostru in relatiile cu terte tari.

Oricum, marja de manevra externa a MLNR s-a diminuat dramatic in decursul ultimilor 7 ani, deoarece nici Chirovici nu a putut raspunde solicitarilor fratesti venite din partea celor ce ne-au acordat recunoasterea. Misiunea noului Mare Maestru va fi mult mai dificila pe plan extern ca urmare a comportamentului lui Chirovici si a factorilor exogeni ce actioneaza asupra MLNR.”

In urmatoarele poze va voi prezenta pe  Traian Băsescu intr-o postura tipica anumitor oameni politici. Conform codului masonic al gesturilor, postura sa cu degetul aratator indreptat in sus semnifica aprobarea.

Va urma….


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


2 comentarii la "Supararea lui Basescu pe masoni – Motivul USL in incercarea demiterii lui"

  1. […] news: • Supararea lui Basescu pe masoni – Motivul USL in incercarea demiterii lui • Adevarul despre MRU – Mihai Razvan Ungureanu • Primarul Petre Popescu din […]

  2. Marcu spune:

    In cazul “Basescu” greu de demis II, electoratul a aratat ca e mai destept decat masonii!

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: