Acasă » Stiri » Manechinele lui Mazare de pe plaja… la Parchet

Manechinele lui Mazare de pe plaja… la Parchet

Dupa ce, in ziua referndumului, a defilat cu manechinele la Sectia de votare, Radu Mazare este chemat sa dea explicatii. Edilul Constantei este cercetat de procurori dupa ce Organizatia Judeteana Constanta a PDL l-a reclamat la Parchet.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis dosar penal pe numele primarului Constantei, pentru scandalul manechinelor pe care le-a adus la vot, in Mamaia. Acesta este acuzat de savarsirea infractiunii prevazute in art 52 din Legea Referendumului care spune ca „impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi”.

Parchetul de pe langa ICCJ precizeaza, intr-un comunicat de presa ca „pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta au fost inregistrate, in perioada 29 iulie – 09 august, un numar de 16 cauze penale, avand ca obiect posibile infractiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind in lucru la organele de politie, cercetarile desfasurandu-se sub supravegherea procurorilor”.

Manechinele care l-au insotit pe Radu Mazare la vot au fost chemate la audieri la politie, Radu Mazare declarand ca acestea au fost intrebate de catre organele legii de ce au votat. De asemenea, o echipa de politisti s-a deplasat la un hotel din statiunea Mamaia, acolo unde sa banuia ca ar fi fost cazate fetele si au facut mai multe verificari.

Ne amintim cu totii spectacolul facut de Radu Mazare in ziua de 29 iulie, cand a mers la o Sectie de votare din Mamaia insotit de 25 de fotomodele, toate in costum de baie si a stat pana cand toate fetele au pus stampila.  In ziua cu pricina, imbracat intr-un maiou de culoare kaki si cu o bereta rosie pe cap, Mazare a spus ca se poate vota si cu „buletinul la bikini” spunandu-le acestora: „Hai, fetele, alinierea si la vot!”. Edilul a mai adaugat ca dupa vot le da „liber la plaja”.

Ponta le cere procurorilor să nu le mai ancheteze pe ”manechinele” lui Mazăre

In apararea lui a sarit imediat colegul sau de partid si actual prim ministru. Victor Ponta a facut „un apel” la procurori „sa evite pe cat posibil situatiile ridicole” prin audierea manechinelor lui Radu Mazare. „Vad ca sunt anchetate manechinele domnului Mazare. Cred ca procurorii din aceasta tara trebuie sa prinda criminali, trebuie sa prinda violatori, trebuie sa ancheteze oameni corupti. Cand esti procuror sau judecator ai un anumit statut. Sa te apuci sa le anchetezi pe fetele lui Mazare? Cred ca se intampla multe infractiuni pe litoral in acest moment, vorbesc de furturi, violuri si crime care chiar trebuie anchetate, iar vinovatii trebuie trasi la raspundere penala. As vrea sa vad ca se pastreaza cu adevarat prestigiul si seriozitatea magistratilor”, a declarat Victor Ponta la sediul Ministerului Justitiei.

Ceea ce uita sa ne spuna domnul Prim ministru si Ministru al Justitiei interimar, domnul Victor Ponta este ca si incalcarea dreptului la libera exprimare si aducerea de oameni la vot, tot infractiune se numeste. Daca se va dovedi acest lucru, bineinteles, si in cazul domnului primar, cred ca nu mai are importanta ca erau manechine sau ca erau „fetele lui Mazare”. De asemenea, domnul Ponta pare sa uite ca intr-o tara democratica justitia este independenta si ar trebui evitate situatiile cand un politician ofera „recomandari” procurorilor sau judecatorilor.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: