Acasă » Stiri » SCANDALUL REFERENDUMULUI IA AMPLOARE

SCANDALUL REFERENDUMULUI IA AMPLOARE

SCANDALUL REFERENDUMULUI IA AMPLOARE

Scandalul referendumului ia amploare!. Procurorii DNA au descins simultan in nu mai putin de 15 judete ale tarii. Zeci de persoane sunt anchetate, fiind acuzate ca au savarsit infractiunea de vot multiplu.

Numai in judetul Olt s-au efectuat cercetari in peste 20 de localitati unde prezenta la referendum a deposit 100 la suta, magistratii audiind presedinti de sectii de votare, dar si membrii acestora. DNA a confirmat ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competent sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din date de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu.


Precizările DNA vin după ce primari din comune din judeţele Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman au declarat că sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticorupţie în legătură cu eventuale fraude de la referendum.

Marian Spinu, deputat PDL de Iasi, a declarat marti ca democrat-liberalii au cerut listele de la sectiile de votare din toata tara pentru a putea depista cazurile de vot multiplu inregistrate la referendum. Sase cazuri concrete au fost identificate de PDL doar in trei judete din Moldova.

De exemplu, Adrian Boboc din Falticeni, in varsta de 21 de ani, figureaza ca ar fi votat pe listele suplimentare de la 7 sectii diferite din municipiul Iasi, a declarat Spinu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Surprinzator, insa, in emisiune a intervenit Adrian Boboc din Falticeni, care a spus ca are peste 50 de ani si a votat la referendum o singura data.

Deputatul PDL a precizat ca CNP-ul unui Adrian Boboc in varsta de 21 de ani din Falticeni apare pe 7 liste suplimentare din Iasi si a enumerat sectiile respective, printre care 2,3,16 sau 104.

“Avem copii dupa listele suplimentare, acelasi CNP, acelasi nume”, a spus raspicat Marian Spinu.

“Un alt Boboc Adrian nu este in Falticeni, ca Falticeni nu este asa de mare. Am cincizeci si ceva de ani (…) Altul nu cred sa fie, din ce cunosc eu Bobocii din Falticeni”, a replicat alegatorul.

Principala ingrijorare a trimisului SUA au fost suspiciunile de frauda

“Principalele ingrijorari ale Departamentului american de Stat sunt determinate de suspiciunea ca la referendum au avut loc fraude de amploare, de procesul de reactualizare a listelor electorale si de presiunile exercitate asupra Curtii Constitutionale”, a declarat luni Philip Gordon, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton, intr-o intalnire cu cativa reprezentanti ai presei.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!