Acasă » Dosare, Stiri » Ion Iliescu sare in apararea liderilor USL vizati de ancheta Parchetului

Ion Iliescu sare in apararea liderilor USL vizati de ancheta Parchetului

Ion Iliescu sare in apararea liderilor USL vizati de ancheta Parchetului

15 judete vizate si nu mai putin de 200 de procurori angrenati in cea mai mare ancheta din Romania de pana acum. Acestia au deschis sute de dosare care vizeaza fraude la referendumul organizat in 29 iulie.

Procurorii incearca sa depisteze toate acele persoane care au votat de mai multe ori, care au votat in locul persoanelor decedate sau a edililor care au plimbat urnele mobile prin sate, prin spitale sau institutii de asistenta sociala.

In aceste dosare apare numele unor lideri USL, primari sau presedinti de Consilii Judetene care ar fi facut turism electoral.

Ancheta vizeaza infractiuni stabilite de articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie: „fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

Liderii USL spun ca este un abuz al procurorilor, iar in apararea lor a sarit nimeni altul decat Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, care s-a aratat deranjat de aceasta justitie care incearca sa faca lumina in cazul referendumului.

Cum au aparat procurorii trimisi in aceasta actiune de intimidare a cetatenilor ‘drepturile si libertatile cetatenesti’, adica dreptul lor elementar de a-si exprima opinia prin vot liber?”, se intreaba Ion Iliescu, pe blogul sau. Potrivit presedintelui de onoare al PSD, raspunderea revine conducerii Parchetului General, “care a actionat la comanda impotriva spiritului si ratiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei institutii, asa cum este ea definita in Constitutia Romaniei”.

Mai mult, el indeamna Parlamentul sa intervina in aceasta situatie. “Parlamentul, ca ‘organ reprezentativ suprem al poporului roman’, asa cum este definit de Constitutie, este dator sa intervina energic si sa cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile savarsite, sa o determine sa-si respecte atributele conferite de Constitutie!”, mai scrie fostul presedinte al Romaniei.

Ne intrebam cum de acelasi Ion Iliescu nu indeamna Parlamentul sa rezolve si cazul deputatilor declarati incompatibili si care refuza sa demisioneze, sau sa raspunda cererii Parchetului de a-i ridica imunitatea lui V. P Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei si Internelor. Sau de ce, domnul fost presedinte al tarii nu vorbeste de problema de fond.

Este normal ca la urne sa fie inregistrata o prezenta de 200% in niste localitati care sunt departe de a fi unele turistice sau ca o persoana sa voteze de 6 ori, asa cum s-a intamplat la Iasi, sau sa existe persoane care nu au fost la vot, dar s-au regasit totusi pe listele cu votanti?


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: