Acasă » Dosare, Stiri » VICTOR PONTA MAI FACE UN ULTIM CALCUL AL ALEGATORILOR

VICTOR PONTA MAI FACE UN ULTIM CALCUL AL ALEGATORILOR

VICTOR PONTA MAI FACE UN ULTIM CALCUL AL ALEGATORILOR

Cu doar o zi inainte de marele anunt pe care Curtea Constitutionala este asteptat sa-l faca, Victor Ponta trimite din nou adrese care ar putea pune judecatorii in dificultate.

Dupa aproape o luna de scandal si dileme privind listele electorale permanente, Victor Ponta iese sa mai dea niste cifre, care nici astea nu ne dumiresc prea tare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, acesta a anunta ca a transmis la CCR datele centralizate de la Ministerul de Interne si cel de Externe.

 

In urma operatiunii de verificare a numarului de alegatori, premierul a anuntat ca un numar de 34.654 de romani vor fi radiati de pe listele electorale permanente. Victor Ponta a mai descoperit insa si un numar de 3,5 milioane de cetateni, care fie sunt in strainatate, fie au buletinele expirate. Premierul a evitat un raspuns transant referitor la ce ar trebui sa se intample cu aceste persoane, lasand la latitudinea judecatorilor CCR sa decida. Mai mult decat atat, dupa ce, in nenumarate randuri a transmis ca listele permanente nu se regasesc la Guvern, Victor Ponta a evitat sa raspunda, de ce totusi a transmis aceste cifre la Curtea Constitutionala.

In data 1 august 2012, MAI a transmis CCR numarul persoanelor inscriese pe listele permanente. CCR , printr-un numar de trei adrese a solicitat Guvernului indeplinirea anumitor proceduri, referendu-se in special la prevederile legii nr. 1370 pe 2004, prevederi care acopera, in formula remodificata, faptul ca listele electorale permanente,  cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot, se intocmesc pe urnele oraselor. Copiile de pe listele elctorale permanente cuprind numele si prenumele alegatorului, CNP, adresa (…) Conform datelor primite, 26.066 de persoane decedate se aflau pe liste, 4.465 cetateni romani cu domiciliul in strainatate, 3414 care si-au pierdut dreptul de vot. 129 persoane bolnave psihic, 369 persoane cu corectii ale CNP-ului (…) MAI ne-a comunicat un numar de 512.379 de persoane ale caror acte de identitate au expirat si nu au fost reinnoite pana la data referendumului (…) De la MAE. Din datele centralizate pana acum de la autoritatile straine si misiunile dilpomatice sunt cetateni romani cu drept legal de sedere in numar de 3.052.000. Dintre ei,  in 17 tari, 1.101.000 cetateni majori cu drept de vot si drept legal de sedere. Exista in 27  alte tari 1.148.000 cu drept legal de sedere. In primele 17 tari am primit datele cu cetatenii majori. In celelate, sunt inclusi si cei sub 18 ani. Alti 482.000 cetateni romani au drept legal de sedere in alte 44 de state, dar sunt evaluari in lipsa unor comunicari oficiale sau cu date incompete ale statelor respective. 469.000 din cei 3 milioane sunt cetateni romani cu domiciliul in strainatate (…) Avand in vedere aceste date, am transmis respectivele date si anexele pe baza carora s-a intocmit aceasta adresa, urmand ca decizia sa fie luata maine de catre CCR”, a spus Ponta.

Victor Ponta a tinut de asemenea, sa transmita un avertisment si Consiliului Superior al Magistraturii. “Sper ca lucrurile sa intre in normal si sper ca acei judecatori – domnul Danilet sau altcineva din CSM – sa inceteze cu a mai face politica, pentru ca e impotriva statutului lor. Ei nu ar trebui sa faca politica, iar opiniile lor ultrafavorabile sistemului stalinist promovat de doamna Macovei sa si le pastreze in particular, nu in public. Domnul Danilet sa inceteze sa mai faca politica. Il avertizez sa nu mai ameninte oamenii, jurnalistii, analistii politici”, a spus premierul.

“Din pacate, dupa cum vedeti, CSM are un program de vacanta, pana azi, dupa care are un program politic. Azi trebuia sa avem sedinta CSM. S-a amanat dupa decizia CC. Nu stiu ce vor face daca va decide cumva Curtea sa amane din nou o decizie, probabil ca si CSM va amana dupa. Nu stiam ca CSM are acest calendar politic, il regret, cred ca este in dezavantajul imaginii Justitiei”, a adaugat Ponta.

Nici liderii PDL nu au scapat. Premierul a anuntat ca vor exista plangeri penale pe numele acestora, pe motiv c-ar fi impiedicat cetatenii sa mearga la vot. “Vor fi mii de asemenea plangeri si vrem sa vedem daca zecile sau sutele de procurori care s-au dus sa ii ancheteze pe oamenii care au votat ii vor cerceta si pe liderii PDL care au comis o fapta penala, prevazuta de lege, si anume i-au impiedicat pe cetatenii romani sa voteze. Sunt cazuri flagrante, intr-o comuna din judetul Bistrita primarul le-a luat toate buletinele de vot si nu a votat nimeni”, a anuntat Victor Ponta.

Toate acestea se intampla in contextul in care, CCR trebuie sa decida maine daca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie, a fost sau nu valid.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: