Acasă » Scandal » PATRICIU SCAPA DE INCHISOARE. SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA.

PATRICIU SCAPA DE INCHISOARE. SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA.

PATRICIU SCAPA DE INCHISOARE. SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA.

Dinu Patriciu a scapat ca prin urechile acului. Tribunalul Bucuresti a decis azi sa il achite pe omul de afaceri in dosarul Rompetrol.

Dinu Patriciu risca nici mai mult nici mai putin de 20 de ani de inchisoare, pedeapsa ceruta de Parchetul instantei supreme la ultimul termen de judecata.

Sentinta nu este definitiva, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie putand sa o atace cu recus.

In acest dosar mai sunt anchetate alte 11 persoane Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache. Si aceste persoane au fost achitate de Tribunalul Bucuresti.

In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savârsirea de infractiuni. El este invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionând impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital. O alta infractiune imputata lui Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Dosarul a fost amanat de vreo 50 de ori in cei 6 ani de cand se judeca. Din aceasta cauza, doua dintre infractiunile, pentru care Dinu Patriciu era acuzat, s-au prescris.

Nu este primul dosar al lui Dinu Patriciu. Acesta a mai fost retinut si in trecut, mai precis in 2005, fiind eliberat dupa cateva ore, pentru a fi cercetat in libertate. Consiliul Superior al Magistraturii a decis atunci ca in cazul retinerii omului de afaceri nu au fost respectate procedurile.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Un comentariu la "PATRICIU SCAPA DE INCHISOARE. SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA."

  1. Constantin spune:

    Oricat ar fi furat pe Patriciu si Rosca Stanescu nu o sa i vad la puscarie!In tara asta trebuie sa furi mult!!Doar asa scapi!!!!!

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!