Acasă » Stiri » PRIMA ZI DE LUCRU IN SENAT: PRESEDINTELE ABSENT, SCANDAL SI BATAIE PE FUNCTII

PRIMA ZI DE LUCRU IN SENAT: PRESEDINTELE ABSENT, SCANDAL SI BATAIE PE FUNCTII

PRIMA ZI DE LUCRU IN SENAT: PRESEDINTELE ABSENT, SCANDAL SI BATAIE PE FUNCTII

Crin Antonescu nu pare sa se grabeasca sa se intoarca la munca. Desi parlamentarii au inceput munca oficial, cel care a fost primul pe lista absentilor a fost chiar presedintele Senatului, Crin Antonescu. Potrivit colegilor sai, acesta nu se va intoarce decat abia miercuri.

Interimatul senatorului Petru Filip a expirat luni, moment in care Crin Antonescu a revenit in functia de presedinte al Senatului.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, in sedinta de plen, ca este pentru prima data, in toata activitatea sa parlamentara, cand o sesiune incepe in absenta presedintelui Senatului. “Eu am intrat in Parlament, in CPUN si am fost parlamentar de atunci in toate sesiunile – mai intai deputat foarte multa vreme, apoi, de vreo sapte ani si ceva, senator. Si este prima data, la Camera Deputatilor sau la Senat, cand incepe sesiunea fara prezenta presedintelui respectivei Camere. Cred ca este un precedent care nu ar trebui sa se mai repete pentru ca s-a intonat imnul, e un moment solemn si daca 22 de ani si jumatate nu s-a intamplat asa ceva, ar fi bine ca nici de aici incolo sa nu se mai intample”, a spus Berceanu.

Crin Antonescu este recunoscut pentru absentele dese din Parlament, ceea ce i-a atras multe critici din partea colegilor politicieni si nu numai, dar si apelativul de “chiulangiu”.

Intre timp, cu sau fara presedinte, sedinta din Senat a debutat cu scandal, de data aceasta pentru functii.

Ultima sesiune ordinara a Senatului din legislatura parlamentara 2008-2012 a fost deschisa, oficial, marti, cu sedinta de plen in care senatorii trebuie sa isi aleaga reprezentantii in conducerea acestei Camere legislative.

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat la inceputul sedintei de plen ca, dupa doua-trei runde de negocieri, noua componenta politica a Biroului Permanent cuprinde, din partea PSD, un post de vicepresedinte, doua de secretar si doua de chestor. PDL ceruse 4 posturi in Biroul Permanent, dar negocierile au esuat, obtinand decat 3.

Intr-un final structura noului Birou Permanent a fost votata.

In noul Birou Permanent al Senatului, PSD are o functie de vicepresedinte – Filip Petru, doua de secretar Calcan Valentin, Nicula Cosmin, doua de chestor Cordos Alexandru, Constantinescu Florin, PDL o functie de vicepresedinte – Radu Berceanu si doua de secretar – Peres Alexandru, David Gheorghe, PNL – o pozitie de vicepresedinte – Dan Radu Rusanu si una de chestor – Ioan Ghise, UNPR are un vicepresedinte – Laurentiu Chirvasuta , iar UDMR un chestor – Verestoy Attila.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro

Etichete:

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!