Acasă » Stiri » 50 de kilograme de ,,alimente periculoase “din România au fost interceptate pe aeroportul din Zaragoza

50 de kilograme de ,,alimente periculoase “din România au fost interceptate pe aeroportul din Zaragoza

Circa 50 de kilograme de preparate românești, majoritatea din carne de porc sau brânzeturi, au fost confiscate pe aeroportul din Zaragoza de la pasagerii români fiind considerate „alimente periculoase”. Investigatorii au suspiciunea că preparatele urmau să fie vândute în magazinele românești din zonă.

Aceste bagaje aparțineau pasagerilor care au aterizat în Zaragoza cu zboruri care proveneau din București și Cluj Napoca. Anchetatorii susțin că pericolul din aceste alimente constă în lipsa etichetării și ambalării, ceea ce a împiedicat autoritățile să obțină informații importante precum data producției, a expirării, originea produselor, compoziția lor sau dacă au fost controlate din punct de vedere sanitar.

„Majoritatea alimentelor, care provin de la porci, ar fi putut fi introduse în lanțul alimentar prin vânzarea acestora în unități comerciale, deoarece cantitatea transportată pe pasager a fost mai mare decât cea normală în cadrul consumului personal”, au precizat autoritățile spaniole.

Cele 50 de kilograme de preparate au fost distruse apoi de autorități, după completarea procedurilor birocratice.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!