Acasă » Crime » Asasini plătiți condamnați după ce s-au angajat unul pe altul pentru o executie la comandă

Asasini plătiți condamnați după ce s-au angajat unul pe altul pentru o executie la comandă

Cinci „asasini” plătiţi din China au fost condamnaţi la închisoare pentru tentativă de omor, după ce au încercat să exploateze tot atâtea „contracte” puse pe capul unui afacerist.

Cei cinci indivizi şi un afacerist au fost condamnaţi la închisoare în data de 17 octombrie, de către un tribunal din provoncia Guangxi.

Potrivit judecătorilor, în octombrie 2013, dezvoltatorul imobiliar Tan Youhui a angajat un bărbat, Xi Guangan, pentru a-l ucide pe rivalul lui de pe piaţă, Wei Tou. Afaceristul i-ar fi oferit asasinului aproape 2 milioane de yuani (282.600 dolari), pentru a duce la bun sfârşit misiunea.

Xi Guangan a luat banii şi a „comandat” un al doilea „asasin”, Mo Tianxiang, pe care l-a plătit cu 1 milion de yuani, pentru a-l ucide pe Wei.

Al doilea individ a angajat însă o a treia persoană, Yang Kangsheng, căreia i-a dat 270.000 yuani şi i-a mai promis încă 500.000 yuani după ce îl va omorî pe Wei.

Yang Kangsheng este acuzat că i-a oferit un contract similar unui al patrulea „asasin de carton”, Yang Guasheng, căruia i-a dat 200.000 yuani avans şi i-a mai promis 500.000 yuani, după eliminarea ţintei.

Al patrulea bărbat a angajat un al cincilea – şi ultimul – Ling Xiansi, care a fost de acord să îl ucidă pe Wei pentru 100.000 yuani. În loc să comită crima, Ling s-a întâlnit cu Wei şi i-a spus că este vizat de un asasinat. Afaceristul a decis să-şi însceneze moartea.

Al cincilea bărbat l-a ajutat pe Wei să-şi însceneze moartea, acesta fiind fotografiat legat fedeleş. Imaginile au fost trimise la „angajatorul” său. Vestea a ajuns în tot lanţul de „intermediari”, până la clientul iniţial, Tan.

După ce au fost făcute fotografiile lui Wei, a intervenit însă şi poliţia. Tan a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în timp ce „asasinii” au primit câte 2,5 ani de închisoare, scrie CNN


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!