Acasă » Crime » Grigore Uruc: penultima condamnare la moarte!

Grigore Uruc: penultima condamnare la moarte!

Grigore Uruc – Asasinul de Anul Nou

Un caz deosebit este și cel al țăranului analfabet, Grigore Uruc, și al dosarului „Cerasela”, numele primei sale victime. Nu puțini au fost cei care, la sfârșitul anilor ’80 vorbeau de apariția unui nou Ion Ramaru, iar neputința autorităților îl determina chiar pe Nicolae Ceaușescu să ia o poziție tranșantă vizavi de acțiunile îndreptate împotriva criminalului care acționa în orașul Buzău.

Prima victima, Cerasela Diminet, un copil al străzii de numai 14 ani, fusese descoperită în interiorul unei centrale termice, la 2 ianuarie 1985. Cadavrul micuței fusese străpuns de numeroase lovituri de cuțit deși moartea, așa cum au concluzionat medicii legiști, survenise chiar de la prima lovitură. Aceiași medici afirmau că omorul avusese loc chiar în noaptea de Anul Nou.

Criminalul părea însă de negăsit, autoritățile vremii clasând dorsarul A.N. (autor necunoscut), și asta în ciuda unui efort intens depus de oamenii legii.

Un an mai târziu, tot în noaptea de Anul Nou, un al copil al străzii, un băiețel în vârstă de 13 ani, a fost descoperit în apropierea Școlii Generale nr. 4. Chiar dacă trupul acestuia fusese ulterior sfâșiat de câinii vagabonzi, medicii au putut identifica urmele lăsate de armă crimei. Era vorba de același autor.

În Buzău umblă în libertatea un criminal care ucidea doar din plăcere.
Era anul 1987, atunci când ceea ce oamenii legii așteptau cu groază s-a întâmplat.

O a treia victima, Cosmin Gruiu, un copil fără adăpost în vârstă de 14 ani, fusese străpuns de nu mai puțin de 24 de ori cu un cuțit. Și totuși, criminalul părea să fi intrat în pământ.

Era momentul în care oamenii legii își dădeau seama că ucigașul venea în Buzău doar pentru a ucide și asta se întâmplă doar o dată pe an. Anul nou 1988 a însemnat însă sfârșitul terorii.

Având sub observație toate locațiile prin care criminalul ar fi putut pătrunde în oraș, autoritățile îl identificau pe autorul abominabilelor crime. Era Grigore Uruc, un țăran analfabet din comună Tintasi de Buzău.
Din păcate, în momentul arestării, ucigașul apucase să ia viața celei de a patra victime, o fetiță în vârstă de 13 ani.

Pe 11 iunie 1988 Grigore Uruc a fost executat fiind penultima condamnare la moarte din timpul regimului comunist.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: