Acasă » Crime » Primul criminal in serie !

Primul criminal in serie !

Wikipedia l-a inclus pe Vasile Tcaciuc pe lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant. Curmase viaţa a zeci de persoane.

Vasile Tcaciuc a trait in Iasi in anii ’30. Inainte de a-si incepe lunga serie de crime, asa dupa cum chiar el a marturisit atunci cand a fost prins, asasinul si-a confectionat un topor special. Care sa nu-i alunece din maini si cu care a luat viata victimelor sale. Infractor de meserie, ironia sortii a facut ca in 1935, atunci cand cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta sa se fi aflat in arestul politiei. Insa nu pentru crima, ci pentru talharie si jaf.

Intr-una din zilele acelui an care a ingrozit linistitul targ al Iasilor, noul proprietar al unui imobil era alertat de cainele sau care zgaria podeaua casei. Pentru a descoperi ce ii producea neliniste câinelui sau, omul a sapat in locul in care acesta latra de zor. Surpriza a fost una macabra. Sub podeaua locuintei fostului proprietar, Vasile Tcaciuc, zaceau sase cadavre. Cele sase victime fusesera ucise intr-un mod brutal, lovite cu toporul personalizat a lui Tcaciuc.

Acela a fost momentul in care istoria l-a consemnat pe asasin ca „Macelarul din Iasi“. Un supranume pe masura avand in vedere ca majoritatea victimelor lui Tcaciuc fusesera ciopartite dupa moarte.

Macelarul” nu a recunoscut initial comiterea crimelor, insa s-a dat de gol dupa ce a fost pus fata in fata cu doua dintre fostele sale concubine. Confesiunea sa i-a socat insa si pe politisti.

Pe langa cele sase victime gasite in fosta sa locuinta, Tcaciuc mai ucisesera alte douazeci de persoane, printre care si un copil. In urma relatarilor sale, 21 dintre crime au putut fi demonstrate. Restul cadavrelor nu au putut fi gasite fiind inghitite, cel mai probabil, de pamant.

In timpul reconstituirii uneia dintre crime, Tcaciuc a profitat de neatentia celor care il supravegheau si a incercat sa fuga. A fost impuscat mortal cu un pistol.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!