Acasă » Stiri » Alexandru Mazăre s-a predat!

Alexandru Mazăre s-a predat!

Poliția Capitalei a confirmat într-un comunicat de presă că Alexandru Mazăre s-a predat:
”Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”.

Alexandru Mazăre s-a predat marți seară la arestul Poliției Capitalei. El urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani închisoare.Acuzaţiile din acest dosar au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social Henri Coandă din Constanța.


Concret, potrivit rechizitoriului DNA, Radu Mazăre, în calitate de primar al Constanţei, a lansat acest program în 2011. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre suma de 175.000 de euro pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.
Anchetatorii DNA au susţinut că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o bancă din Israel.


Magistraţii au dispus confiscarea mitei de 80.000 de euro de la Alexandru Mazăre, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 de lei.


În schimb, ÎCCJ a hotărât încetarea procesului penal faţă de Radu Mazăre, judecat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern, judecat pentru dare de mită. Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: