Acasă » IT » Lansare PlayStation 5 și detalii despre consola

Lansare PlayStation 5 și detalii despre consola

Isteria cu PS5 a început în debutul anului 2019, când Mark Cerny, arhitectul principal al următoarei console Sony, a confirmat că se lucrează intens la succesorul PS4 Slim și PS4 Pro, relatează TechRadar.

Au existat multe speculații legate de lansarea unei noi console din partea Sony și Microsoft, dar abia acum avem un anunț oficial pe marginea PlayStation 5.

Sony a confirmat oficial că PS5 va fi lansat în „Vacanța 2020”, aceasta fiind în perioada octombrie – decembrie 2020. 

Dacă era vreo surpriză pentru cineva, următoarea consolă Sony va fi intitulată PlaySation 5.

În mod previzibil, consola va veni la pachet cu un controller creat de Sony. Acesta va fi dominat de feedback haptic, vibrați discrete sub formă de feedback care vor înlocui tradiționalul ”rumble”. Acesta din urmă a fost prezent în toate controllere PlayStation de câteva decenii.

Pe PS5, vibrațiile controllerului vor varia semnificativ în intensitate de la o scenă la alta. Creatorii consolei au afirmat că vei ajunge să simți în mână dacă personajul de pe ecran se deplasează prin iarbă sau prin noroi. Nu știu exact la ce te ajută asta, dar ar trebui să fie revoluționar.

Triggerele L2 și R2 de pe controller vor avea o forță adaptivă. Asta înseamnă că gradul lor de rezistență poate fi programat, iar dezvoltatorii pot face mai veritabilă experiența tragerii cu arcul sau a apăsării acelerației. Vizual, ar trebui să nu difere foarte mult de un controller standard DualShock 4, dar măcar se va încărca prin USB C, mult mai rapid.

În ceea ce privește consola, aceasta va integra un SSD de mare viteză, în timp ce chipsetul grafic folosit va fi capabil de ray-tracing, tehnologia pretențioasă de generare a reflexiilor verosimile pe care NVIDIA o promovează de câțiva ani. Consola va fi în continuare compatibilă cu jocuri fizice.

La lansare, vom oferi două opțiuni: o consolă PlayStation®5 cu o unitate de disc Blu-ray Ultra HD și o versiune digitală PlayStation®5 fără unitate de disc. Experiența de joc PS5 va fi aceeași, deci alegerea va fi pe deplin. Deși există câteva mici diferențe în ceea ce privește aspectul fiecărui model, pentru designul general, am dorit să oferim o consolă îndrăzneață, uimitoare și spre deosebire de orice generație anterioară de PlayStation” relateaza SONY PlayStation .


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: