Acasă » Viata Necenzurata » Palatul lui George Becali înainte de renovare !

Palatul lui George Becali înainte de renovare !

Palatul deținut astăzi de George Becali, este o clădire cu o tradiție veche ce datează de mai bine de 80 de ani. Am putea spune chiar că imensa clădire ascunde în spatele ei lucruri ce fac parte din istoria României. La 1900, terenul cuprins între Piața Victoriei de azi și Șoseaua Aviatorilor era plin de sălcii sălbatice. Prin lotizare a devenit Parcul Filipescu, un fel de cartier de lux destinat moșierilor vremii. Printre ei se află și familia avocatului Iancu Manu, căsătorit cu Zeta Cantacuzino, fiica fratelui lui Cantacuzino „Nababul“. Aceasta deținea o zestre impresionantă. Din zestrea nevestei, se pare, Manu a construit imediat după căsătorie, casa care azi a intrat în posesia lui Becali.

Clădirea a fost contruită în anul 1920. Palatul situat pe aleea Alexandru, numărul 1, are peste 20 de camere, este copiată după Muzeul Rodin din Paris, fiind considerată una din cele 5-6 case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată. În 1932, casa a fost cumpărată de industriașul Max Auschnitt, se spune că Palatul era folosit pentru petreceri cu multe femei frumoase. Potrivit unor rude îndepărtate a foștilor proprietari, Auschnitt era un bărbat urât însă recunoscut datorită interesului lui pentru femeile frumoase. La petrecerile lui veneau membrii Guvernului, femeile frumoase ale vremii și membrii corpului diplomatic. În 1937, evreul Auschnitt în vârstă de 49 de ani a renunțat la religia sa pentru frumoasa fiică a lui Augustin Pordea, notar și Primar Liberar al Clujului. Livia Pordea sa căsătorit cu Auschnitt la Timișoara în Catedrala Catolică și i-a dăruit 2 copii, Steven și Robert.

La vremea aceea Auschnitt era unul dintre cei mai mari industriași ai Romaniei, administratorul uzinelor de fier și al domeniilor Reșiței, cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România. Max Auschnitt era principalul sponsor al Regelui Carol și al principalelor partide politice. Avea un capital de un miliard de lei și cei mai mulți angajați, peste 16000.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: