Acasă » Crime » Asasinul în Alb din Lumea Medicală !

Asasinul în Alb din Lumea Medicală !

Charles Edmund Cullen s-a născut pe 22 februarie 1960, în West Orange, New Jersey, SUA. El a lucrat ca asistent medical autorizat (AM) în diferite spitale din New Jersey și Pennsylvania, cum ar fi Barnabas Health, St. Luke’s Hospital, și altele, pe parcursul carierei sale. Cullen a deținut poziții care îi permiteau acces la medicamente și pacienți vulnerabili.

Crime sale s-au desfășurat pe parcursul a mai mulți ani, începând cu anii ’90 și continuând până când a fost arestat în decembrie 2003. Cullen folosea medicamente letale, cum ar fi insulină și digoxin, pentru a-și ucide victimele, pacienți internați în spitalele în care lucra. Motivele exacte ale crimelor sale au fost greu de determinat, dar el a afirmat că încerca să “încheie suferința” pacienților.

Cullen a fost prins în cele din urmă în urma unei investigații extinse și a fost arestat în decembrie 2003. A recunoscut mai târziu că a ucis pacienți în numeroase situații. La procesul său din 2006, Cullen a pledat vinovat pentru 22 de crime, dar a sugerat că numărul real ar putea fi mult mai mare, depășind 40 de victime. A fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată în noiembrie 2006.

Cullen rămâne un exemplu înspăimântător de asasin în serie din domeniul medical, iar cazul său a ridicat numeroase întrebări legate de siguranța pacienților și de monitorizarea personalului medical în spitale.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Un comentariu la "Asasinul în Alb din Lumea Medicală !"

  1. Mezo spune:

    Este incredibil sa stii ca exista oameni in lumea asta care pot sa-si foloseasca pozitiile de incredere pentru a face rau in loc sa ajute. Charles Cullen este un criminal in serie ce a speriat intreaga comunitate medicala si a dat temeri si indoieli in sufletele familiilor celor care au avut de suferit din cauza lui. Este un adevarat cosmar sa-ti dai seama ca persoana in care ai incredere pentru a-ti recapata sanatatea poate sa fie un ucigas. Ne trebuie mai multe masuri de siguranta si monitorizare a personalului medical pentru a preveni astfel de tragedii in viitor.

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: