Acasă » Crime » Asasinul în Alb din Lumea Medicală !

Asasinul în Alb din Lumea Medicală !

Charles Edmund Cullen s-a născut pe 22 februarie 1960, în West Orange, New Jersey, SUA. El a lucrat ca asistent medical autorizat (AM) în diferite spitale din New Jersey și Pennsylvania, cum ar fi Barnabas Health, St. Luke’s Hospital, și altele, pe parcursul carierei sale. Cullen a deținut poziții care îi permiteau acces la medicamente și pacienți vulnerabili.

Crime sale s-au desfășurat pe parcursul a mai mulți ani, începând cu anii ’90 și continuând până când a fost arestat în decembrie 2003. Cullen folosea medicamente letale, cum ar fi insulină și digoxin, pentru a-și ucide victimele, pacienți internați în spitalele în care lucra. Motivele exacte ale crimelor sale au fost greu de determinat, dar el a afirmat că încerca să “încheie suferința” pacienților.

Cullen a fost prins în cele din urmă în urma unei investigații extinse și a fost arestat în decembrie 2003. A recunoscut mai târziu că a ucis pacienți în numeroase situații. La procesul său din 2006, Cullen a pledat vinovat pentru 22 de crime, dar a sugerat că numărul real ar putea fi mult mai mare, depășind 40 de victime. A fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată în noiembrie 2006.

Cullen rămâne un exemplu înspăimântător de asasin în serie din domeniul medical, iar cazul său a ridicat numeroase întrebări legate de siguranța pacienților și de monitorizarea personalului medical în spitale.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: