Acasă » Crime » Unul dintre cei mai temuţi criminali în serie a murit la 74 de ani.

Unul dintre cei mai temuţi criminali în serie a murit la 74 de ani.

Ivan Robert Marko Milat 1944-2019

Ivan Milat, un criminal în serie din Australia, care a ucis şapte turişti si a ascuns tot atatea cadavre in padurile din apropiere, moare la varsta de 74 de ani.

Ivan Milat a murit în infirmeria Penitenciarului Long Bay din Sydney, au anunţat autorităţile, la câteva luni după ce a fost diagnosticat cu cancer la esofag şi stomac.

Ivan Milat a fost încarcerat în 1996, în cazul uciderii a trei turisti nemti, doi australieni şi două turiste britanice, pe nume Caroline Clarke şi Joanne Walters.

Chiar in prima sa zi la sosirea in penitenciar, Milat a fost batut de un alt detinut.Un an mai tarziu, la 16 mai 1997, a avut prima tentativa de evadare alaturi de un traficant de droguri, George Savvas, fost consilier din Sidney. Planul celor doi esueaza si consilierul este gasit spanzurat a doua zi in celula sa. In aceeasi zi, asasinul Milat a fost transferat la o inchisoare de maxima securitate din Goulburn, Noua Țara A Galilor de Sud.

Pentru a obtine un concediu special, criminalul in serie abordeaza metoda automutilarii, inghitand lame de ras si mai multe obiecte metalice.Incercarile lui duc pana la extrema de a sta in greva foamei , 9 zile, slabind 25kg si chiar taindu-si degetul cu un cutit de plastic. Actiunile lui Milat sunt refuzate de catre Inalta Curte de Apel, ramanand incontinuare condamnat pe viata pentru cele 7 crime.

Asasinul Milat şi-a ucis victimele după ce le lua la ocazie

Ivan Milat a fost încarcerat în 1996

Cadavrele au fost gasite mutilate într-o pădure de lângă Sydney, în decursul a 14 luni de investigatii, în anii 1992 şi 1993.

Clarke, de 21 de ani şi Walters, de 22 de ani, au fost găsite în septembrie 1992, la cinci luni de la dispariţie.

În 1993, cadavrele a doi australieni – care formau un cuplu – Deborah Everist şi James Gibson – ambii de 19 ani – au fost găsite de autorităţi.

Poliţia a găsit în apropiere şi cadavrele turistei germane Simone Schmidl (21 de ani), dar şi pe cele ale cuplului german Anja Habschied (20 de ani)şi Gabor Neugebauer (21 de ani), dispăruţi în 1991.

Asasinul Milat, era lucrător la drumuri şi un mare pasionat de arme, a fost arestat în 1994

Cel care a reusit sa ajute politia la identificarea criminalului in serie a fost britanicul Paul Onions.Bărbatul a fost la un pas să devină victima lui Milat, care l-a luat cu maşina şi a încercat să-l ucidă, dar a reuşit să fugă, în timp ce ucigaşul a tras mai multe focuri de armă după el.

În casa lui Milat, poliţia a găsit arme şi bunuri ale victimelor, dar şi funii folosite la imobilizarea acestora. În 1996, Milat a fost condamnat pentru cele şapte crime la şapte pedepse consecutive cu închisoare pe viaţă.

Ivan Milat, criminal in serie

Poliţia crede însă că Milat a ucis mai mulţi oameni, inclusiv trei victime găsite în pădure între 1971 şi 1991.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!