Acasă » Crime » Graham Young: “Otravitorul cu ceai”

Graham Young: “Otravitorul cu ceai”

Graham Young a fost un adevarat coșmar pentru oricine. Deși pare un film, intreaga poveste este adevarata.

Acesta s-a nascut in anul 1947 in Londra, Anglia. In copilarie, el a creeat o fascinație pentru chimie,mai precis pentru otravuri. La varsta de 14 ani a decis sa iși testeze otravurile asupra oamenilor. A inceput sa otraveasca persoanele apropiate lui, simntomele variau de la varsaturi continue pana la diaree si dureri groaznice de stomac . Iși obținea ingredientele pentru otravuri destul de usor mințtind ca îi sunt necesare la școala, pentru experimente.

Într-o noapte dupa școala, profesorul lui a decis sa îi verifice caietul, ceea ce a descoperit a fost ingrozitor: ghivece cu otravuri, vești despre prizioneri celebri, desene despre oameni uciși și mult material chimic. Poliția a fost chemată imediat iar Graham Young a fost arestat. El marturisește ca și-a otravit mama vitrega, tatăl, sora și cațiva dintre prietenii din școală.

Considerat un caz psihiatric el nu a ajuns la inchisoare, ci intr-o clinica de maxima securitate a Spitalului Broadmoor. Totuși, acest lucru nu l-a impiedicat sa-ți continue experimentele, otravindu-și colegii de celula cat și oamenii ce lucrau in spital.

Obsesia lui nu s-a incheiat niciodata, ci s-a agravat atunci cand a inceput sa aibă acces la literatura medicala și și-a extins cunoștințele în fiziologie umana. Apropiindu-se de o asistentă acesta îi marturisește : ”Cand voi pleca, voi ucide o persoană pentru fiecare an pe care îl petrec in acest loc”.

A fost eliberat la 23 de ani și a mers să locuiasca cu sora lui pe motiv că s-a vindecat. Young a inceput lucrul intr-o fabrica chimica pentru accesorii militare. Deși angajatorii săi știau ca a fost la Spitalul de Psihiatrie, nu au fost informați despre istoricul sau.

Intr-o zi, a facut un ceai cu “ingrediente in plus” și i-a oferit-o șefului său, Bob Egle, care s-a imbolnăvit repede si a murit. Nefiind mulțumit, a inceput sa distribuie ceaiul special catre alți angajați și incurand toți sufereau de aceleași simtome, așa ca mulți au crezut că este un virus și l-au numit “VIRUSUL BOVINGDON”. Aproximativ 70 de persoane au fost otravite pana sa se deschida o ancheta mai amanunțită.

Bob Egle

Un coleg și-a amintit ca Young i-a spus ca în copilarie a avut un hobby, acela de a studia substanțele chimice și otrăvurile. Atunci a ieșit la iveala tot și a fost din nou arestat.

A fost judecat in anul 1972, dar a susținut ca nu este vinovat și ca jurnalul lui este doar o carte de romanțe pe care o scria, dar nimic din asta nu l-a convins pe judecător. Graham Young a fost condamnat la închisoare pe viață, acolo unde și-a caștigat și porecla de “OTRAVITORUL CU CEAI”.

În anul 1990, la varsta de 42 de ani, Young a suferit un atac de cord și a murit.În orice caz Graham Young a devenit cel mai rau coșmar al oricui, aplicandu-și otravurile asupra oamenilor nevinovați si adesea asupra celor dragi.

A fost facut un film bazat pe poveste lui numit”The Poisoner’s Diary” (The Young Poisoner’s Hand Book – 1995) și i s-a adăugat și o statuie de ceară in colecția “The horrors” a lui Madamme Tussand.

Graham Young – Statuie de ceara

Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: