Acasă » Crime » Cel mai tânăr condamnat la moarte și executat din istoria modernă a Statelor Unite!

Cel mai tânăr condamnat la moarte și executat din istoria modernă a Statelor Unite!

George Stinney Jr. a fost un băiat american de 14 ani care a fost condamnat și executat pentru uciderea a doi copii în anul 1944 în South Carolina.

În martie 1944, două fete în vârstă de 11 și 8 ani au dispărut în orașul Lorinburg, South Carolina. Câteva zile mai târziu, trupurile lor au fost găsite într-un șanț. George Stinney Jr., care locuia în apropiere și avea doar 14 ani, a fost arestat și acuzat de uciderea celor două fete. El a fost interogat timp de mai multe ore fără a avea avocat sau părinte prezent, iar mărturiile au fost obținute sub constrângere.

Într-un proces care a durat doar două ore, fără să aibă posibilitatea de a fi apărat de un avocat, George Stinney Jr. a fost declarat vinovat și condamnat la moarte prin electrocutare. Execuția sa a avut loc doar 83 de zile după comiterea crimei.

Mulți oameni și organizații au criticat procesul și condamnarea lui Stinney, argumentând că el a fost condamnat în baza unei evidențe circumstanțiale slabe și că drepturile sale legale nu au fost respectate. În anul 2014, sentința lui Stinney a fost anulată de un judecător din South Carolina care a considerat că procesul său a fost injust. Cu toate acestea, deoarece George Stinney Jr. a fost deja executat, el rămâne cel mai tânăr deținut condamnat la moarte și executat în Statele Unite.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: