Acasă » Crime » Donato Bilancia-“Monstrul din Liguria”!

Donato Bilancia-“Monstrul din Liguria”!

Donato Bilancia-“Monstrul din Liguria”!

Donato Bilancia, cunoscut și sub numele de “Monstrul din Liguria”, a fost un criminal în serie italian care a comis o serie de omoruri între anii 1997 și 1998. Bilancia a lucrat ca polițist în Genova, Italia, înainte de a deveni criminal.

Bilancia a început să comită infracțiuni în noiembrie 1997, când a ucis doi bărbați și o femeie în zona Genovei. El a continuat să comită omoruri în următoarele luni, în special împotriva femeilor și a membrilor minorităților etnice. În total, Bilancia a ucis 17 oameni și a rănit alți 3.

Bilancia a fost prins în aprilie 1998, după o serie de erori și indicii care au dus la descoperirea sa. El a fost condamnat la închisoare pe viață în 2000 pentru infracțiunile sale. În timpul procesului său, Bilancia a declarat că a fost motivat de ură împotriva femeilor și a membrilor minorităților etnice, spunând că își dorea să pedepsească persoanele pe care le considera inferioare.

Cazul lui Donato Bilancia a fost unul dintre cele mai notorii cazuri de criminal în serie din Italia și a condus la o creștere a preocupării pentru siguranța publică și pentru problemele de ură rasială și sexism în țară.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: