Acasă » Stiri » Probe ADN de la ramasitele Ceausestilor

Probe ADN de la ramasitele Ceausestilor

Ramasitele pamantesti ale lui Nicolae Ceausescu au fost dezgropate miercuri dimineata si medicii legisti au prelevat probe ADN, pentru un test de identitate. Sicriul a fost reinhumat.

Medicii legisti au prelevat probe de la Nicolae si Elena Ceausescu, ramasitele pamantesti ale acestora fiind reinhumate. O masina a INML a plecat in jurul orei 10.00 din cimitirul Ghencea, urmand sa duca probele la un laborator, pentru testele ADN, care vor stabili daca in cele doua locuri de veci sunt inmormantati sau nu sotii Ceausescu.

Testele ADN in cazul sotilor Nicolae si Elena Ceausescu ar putea dura si sase luni daca solul in care au stat sicriele a avut multa umiditate, ingrasaminte sau acid, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul general al Institutului National de Medicina Legala (INML), Dan Dermengiu.

“Sper ca ADN sa nu fie degradat de apa, ingrasaminte sau substante acide, pentru ca altfel va fi foarte dificil de obtinut un rezultat precis. In general, testele ADN din fragmente osoase sunt destul de laborioase”, a mai spus directorul INML. El a precizat ca au fost situatii in care un rezultat aproximativ al testelor ADN a putut fi obtinut si dupa mai mult de jumatate de an.

Dupa ce va fi obtinut rezultatul, acesta va trebui comparat cu un ADN al rudelor apropiate, pentru se a stabili daca este vorba despre sotii Ceausescu.

Sapaturile la locurile in care ar fi inmormantati sotii Ceausescu au inceput marti, in jurul orei 7.00, potrivit unui reprezentant al Cimitirului Ghencea Civil, presa neavand voie sa asiste.Potrivit unui reprezentant al cimitirului, membrii familiei sotilor Ceausescu au cerut ca exhumarea sa nu fie publica.

La exhumare a participat Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu. Probele biologice ce vor fi prelevate la exhumare vor fi trimise la un laborator pentru testarea ADN, care va stabili daca ramasitele sunt sau nu ale sotilor Ceausescu. Dupa deshumare si prelevarea probelor, ramasitele pamantesti vor fi reinmormantate.

Deshumarea a avut loc la cererea lui Valentin Ceausescu si a lui Mircea Oprean. Valentin Ceausescu, singurul fiu al cuplului Ceausescu, a devenit recent, alaturi de Mircea Oprean, proprietarul mormintelor din Cimitirul Ghencea, dupa mai multi ani de procese.

In iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a decis, prin decizie definitiva si irevocabila, sa oblige Ministerul Apararii sa le prezinte lui Valentin Ceausescu si lui Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu, dovezi certe care sa ateste daca sotii Nicolae si Elena Ceausescu au fost ingropati in cele doua locuri din cimitirul Ghencea.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro

Etichete: ,

Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!