Acasă » Stiri » Un tren a luat foc la intrarea în Oradea.

Un tren a luat foc la intrarea în Oradea.

La un pas de o nouă tragedie! Un incendiu violent a cuprins în această dimineaţă un tren de călători care circula în judeţul Bihor. Flăcările puternice s-au răspândit cu repeziciune, iar garnitura veche de mai bine de 80 de ani s-a făcut scrum. Focul a izbucnit în momentul în care trenul se apropia de gara Oradea. Călătorii au reuşit să iasă din tren, la timp.

În garnitura cu două vagoane se aflau 20 de persoane și angajații CFR.

Trenul Regio circula pe ruta Arad-Oradea, iar când s-a produs incidentul, mai avea patru kilometri până la destinație.

Pompierii din Oradea au reuşit să stabilească şi care a fost cauza incendiului, fiind vorba de un scurt-circuit la instlaţia electrică a automotorului. Autorităţile au identificat cu greu problema, având în vedere că din tren a rămas doar un morman de fiare carbonizate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu o reacție după incendiul care a izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor. El a subliniat faptul că în ultimii 25 de ani nu s-a mai cumpărat nicio garnitură de tren.

”E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou.

Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: