Acasă » Paranormal » INCREDIBIL! Cei 3 magi de la Rasarit erau chinezi!

INCREDIBIL! Cei 3 magi de la Rasarit erau chinezi!

Povestea celor trei magi de la Rasarit este una dintre cele mai frumoase si mai indragite din povestile despre Nasterea Domnului.

Dar, in ciuda popularitatii ei, cei trei misteriosi magi de la Rasarit nu apar decat intr-un scurt pasaj din Noul Testament, in care ei au urmat o stea pentru a ajunge la locul nasterii lui Iisus, la Bethlehem, aducand cu ei daruri din aur si mir.

Unii teologi chiar s-au indoit de faptul ca aceasta poveste ar fi fost chiar reala.

Dar, nu demult, in SUA a fost lansata o carte intitulata “Revelatiile magilor: Povestea pierduta a calatoriilor magilor catre Bethlehem” scrisa de profesorul Brent Landau, aceasta fiind prima traducere in limba engleza a unui manuscris mai putin cunoscut din secolul al VIII-lea, ce relateaza o povestire scrisa in secolele II sau III d.Hr. si care dezvaluie o versiune mult mai credibila despre povestea celor trei magi.

Brent Landau, profesor de studii religioase la Universitatea din Oklahoma si expert in vechile limbi biblice, a gasit referinte despre un text privind acesti trei magi in niste scrieri din Evul Mediu.

El a aflat, totodata, ca un colectionar din secolul al XVIII-lea a descoperit intr-o manastire turceasca un manuscris intitulat “Revelatia magilor”, cu o poveste despre acesti magi.

Acel colectionar a oferit manuscrisul (scris pe un pergament creat din piele de animale) Bibliotecii Vaticanului, unde a ramas arhivat intr-o virtuala obscuritate.

Landau a petrecut numai putin de sapte ani in a traduce si a analiza textul acestui manuscris, scris in limba siriaca, un dialect al limbii aramaice, ce era folosita de primii crestini in Orientul Mijlociu si in Asia.

Cartea lui Landau dezvaluie faptul ca magii faceau parte dintr-o secta magica si straveche, ce descindea din Seth, cel de-al treilea fiu al Adam si Evei.

De la Seth ei au mostenit profetia unei stele extrem de stralucitoare ce va apare intr-o zi si care va vesti nasterea lui Dumnezeu in forma umana.

Se pare ca aceeasi stea a stralucit si deasupra Copacului Vietii din Gradina Edenului.

Printre alte revelatii uluitoare ale acestei carti putem enumera:

* Magii veneau dintr-un taram denumit Shir, “localizat in extremul orient al lumii, la tarmurile Marelui Ocean. ” In alte texte vechi, Shir este locul de unde provine matasea, asa ca Landau sugereaza ca ar putea fi vorba de China.

* In limba siriaca, cuvantul “mag” inseamna “a te ruga in liniste”. Landau spune astfel ca nu exista nicio legatura a magilor cu astrologii sau magicienii, asa cum de multe ori s-a citat pana acum in istoria crestinismului.

* Textul antic numeste 12 magi, si nu doar trei cat apar in Biblie, in timp ce in alte parti ale textului se sugereaza ca ar fi vorba de “un grup de marimea unei mici armate” care a ajuns pana la Bethlehem.

Desi stravechiul manuscris sugereaza faptul ca aceasta poveste ar fi o marturie personala, totusi Landau considera ca e putin probabil ca textul sa fi fost scris chiar de catre magi.

Profesorul american banuieste ca autorul ar putea fi vreun grup crestin mistic de la inceputul acestei religii.

In cartea lui Landau este interesanta reprezentarea stelei de Bethlehem in conceptia magilor.

Astfel, atunci cand magii au gasit steaua cea mult profetita, initial ea avea o forma celestiala obisnuita, pentru ca apoi sa se transforme intr-o infatisare umana, sub forma unei “stele-copil”, care i-a condus pana la Bethlehem pentru a fi martorii nasterii Mantuitorului.

Fiecare din mag a vazut aceasta stea-copil intr-o forma diferita, fiecare viziune reprezentand o epoca diferita din viata lui Hristos.

Colegii de breasla al profesorului Brent Landau lauda efortul acestuia in dezvaluirea unui manuscris pretios al crestinatatii.

“Dintre toate documentele despre crestinism recent descoperite, ‘Revelatia magilor este, de departe, cel mai fascinant manuscris”, a spus John Dominic Crossan, profesor emerit la Universitatea DePaul.

sursa: lovendal.net


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!