Acasă » Paranormal » Cele mai înfricosatoare Creaturi Mitologice Romanesti!

Cele mai înfricosatoare Creaturi Mitologice Romanesti!

Ielele

Mitologia românească este plină de povești fascinante, de la personaje supranaturale și puteri mistice, până la legende despre strigoi și alte creaturi înfricoșătoare. Iată câteva dintre cele mai infricoșătoare povești:

Strigoii – Se spune că strigoii sunt spiritele rătăcite ale oamenilor morți care hoinăresc în timpul nopții și se hrănesc cu sângele celor vii. În mitologia românească, se crede că strigoii pot fi alungați prin diferite metode, cum ar fi împrăștierea usturoiului sau a sarei.

Ielele – Ielelele sunt spirite feminine cu puteri supranaturale, care apar sub forma unor femei frumoase și seducătoare. Se spune că acestea îi atrag pe bărbați în păduri și le pot provoca pierderea minții sau chiar moartea.

Muma Pădurii – Muma Pădurii este o creatură din mitologia românească care trăiește în păduri și se crede că protejează animalele sălbatice și pădurea însăși. Se spune că Muma Pădurii poate fi foarte răzbunătoare dacă cineva îndrăznește să-i distrugă habitatul.

Zmeul – Zmeul este o creatură cu aripi de dragon care apare în multe mitologii din întreaga lume. În mitologia românească, zmeul este cunoscut ca fiind o ființă răuvoitoare care răpește fete tinere și le ține prizoniere în turnuri.

Pricolicii – Pricolicii sunt creaturi mitologice care apar sub forma unor câini sau lupi foarte mari și fioroși. Se spune că aceștia pot fi învinși doar cu ajutorul unor talismane magice sau cu ajutorul preoților care au puteri speciale.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai infricoșătoare povești din mitologia românească, dar există multe altele care își așteaptă să fie descoperite.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: