Acasă » Stiri » 250.000 de euro ! Atat ne costa sa ne facem cunoscuta tara prin concerte

250.000 de euro ! Atat ne costa sa ne facem cunoscuta tara prin concerte

250.000 de euro ! Atat ne costa sa ne facem cunoscuta tara prin concerte

Cantareata Lady Gaga a ajuns la Bucuresti si se pregateste pentru concertul pe care il va sustine joi seara.

Castigatoarea a numeroase premii, numita in 2010 “artistul anului” si “cel mai bine vandut artist al anului”, concertul lui Lady Gaga este asteptat de zeci de mii de fani din Romania si nu numai.

Dar cu cat se apropie mai mult marele eveniment cu atat incep sa apara si cateva detalii despre costuri. In timp ce reprezentantul FMI ne anunta ca gazele se vor scumpi, ca TVA-ul redus la alimente nu se poate aplica, ca mult trambitata masura de platire a TVA-ului de catre firme la facturare va fi amanita pentru ianuarie, Ministerul Turismului plateste milioane de lei noi pentru sponsorizarea concertului lui Lady Gaga.

Mai précis, actualul ministru Eduard Hellving a aprobat un contract prin negociere, fara anunt de participare unei firme, pentru care Ministerul plateste 1,14 milioane lei. Cei aproape 250.000 de euro sunt pentru o campanile de promovare a brandului de tara in cadrul concertelor Lady Gaga, din 16 august, Red Hot Chili Peppers, din 31 august precum si in cadrul festivalului B`estfest, care s-a desfasurat intre 6 si 8 iulie in Tunari.

Potrivit documentatiei aparute pe site-ul Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale si dezvaluite de mass-media, in referatul de oportunitate al acestei campanii, se precizeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la o audienta formata din 35.000 de straini din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria, Spania, Italia, Ungaria, ce vor fi prezenti la concertul Red Hot Chili Peppers, dintr-un total de 55.000 de participanti. Tot in acelasi document se precizeaza ca la concertul artistei Lady Gaga se vor strange peste 50.000 persoane, din care se estimeaza ca cel putin 15.000 persoane vor fi turisti straini, in special din tarile: Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Spania, Belgia, Italia.

Pentru campania aferenta concertului Lady Gaga, potrivit documentatiei descriptive, MDRT vizeaza aparitia logou-lui de brand in 250 de spoturi tv, in 20 de aparitii in presa print, intr-o campanie online de promovare, pe mai multe bannere, afise si ecrane outdoor, precum si pe 10 umbrele postate la intrarea in zona de concert.

Motivatia adusa pe site-ul ministerului pentru atribuirea directa a contractului prin negociere este legata de “protejarea unor drepturi de exclusivitate”

Acest contract a declansat cateva nemultumiri. Adrian Thiess, CEO al Thiess Holding, unul dintre organizatorii meciului amical Dinamo – FC Barcelona s-a aratat deranjat insa de faptul ca Guvernul a ales sa sponsorizeze concertul artisei Lady Gaga in Romania.

“Am vorbit cu ministrul dezvoltarii la meci si l-am intrebat: “Cum sa puneti logoul Romaniei, celebra frunza, pe afisele concertului cu Lady Gaga, pentru un milion de euro, si noi aducem Barcelona la Bucuresti si totul trece neobservat”? Era o publicitate enorma pentru Romania, meciul a fost difuzat pe multe televiziuni din strainatate, vizibilitatea era infinit mai mare decat cei 5.000 de oameni de la Lady Gaga. Dar asta a fost alegerea Guvernului care a preferat-o pe Lady Gaga. Am un gust amar fata de tot ce s-a intamplat”, a declarat acesta pentru gsp.ro.

Desi toate informatiile arata ca acest contract a fost aprobat si semnat de actualul ministru al Turismului, Victor Ponta vrea sa mai verifice odata. Rugat sa comenteze acest subiect primul ministru a declarat ca vrea sa se asigure ca respectivul contract nu a fost semnat de ministrii anteriori. “Va promit ca o sa verific. Am insa curajul sa anticipez faptul ca aceste contracte au fost semnate inainte sa vina dl. Hellvig. Nu ca domnului Hellvig nu i-ar placea Lady Gaga, dar m-am obisnuit, si asta discutam in fiecare sedinta.Daca cumva domnul Hellvig, indragostit de Lady Gaga, a aprobat acest proiect, o sa discut cu domnia sa, dar am banuiala ca sunt proiecte angajate anterior”, a raspuns Victor Ponta.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!