Acasă » Dosare, Stiri » ERATA LUI ADRIAN NASTASE DIN JILAVA

ERATA LUI ADRIAN NASTASE DIN JILAVA

Erata lui Adrian Nastase din Jilava

Dupa ce in urma cu mai bine de doua luni a incercat sa-si ia viata, Adrian Nastase pare sa se fi resemnat cu condamnarea primita si si-a reluat un mai vechi obicei de-al sau: sa posteze pe blog. Intr-o postare pe blogul sau intitulata “Erata la cantonament”, Nastase descrie conditiile de detentie.

 

“Cei care vin aici – si nu le doresc acest lucru – vor trebui sa se trezeasca, in fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi in paturi suprapuse, vor avea apa calda cate doua ore de doua ori pe saptamana, vor trebui sa se obisnuiasca cu mirosul de sulf si cu depunerile de pe tevile de apa; vor trebui sa invete sa manance toate felurile de mancare – bazate in principal, pe cartofi si varza, – cu lingura; vor trebui sa se invete sa nu se sperie de sobolani – in curtea de plimbare – daca acestia nu sunt mai mari de 20 de cm; sa respire mai putin in zilele de canicula – atunci cand mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; sa “socializeze” de la ferestrele celulelor, incepand fiecare fraza cu un angajament de sa nu se enerveze la “invaziile” periodice de musculite si de tantari, la urletele celor obisnuiti a-si introduce instrumentul, de regula, in mortii interlocutorului; vor trebui sa se obisnuiasa cu sunetul usilor de metal si cu sunetul lacatelor – dimineata si seara -, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comoditati cu care erau obisnuiti” scrie Nastase.

 

“Vor trebui sa se obisnuiasca sa-si vada familia doar de 3-4 ori pe luna. Vor trebui sa se obisnuiasca, in definitiv, cu lipsa de libertate fizica, cu un mediu in care 80% din persoanele de aici sunt recidivisti”, a mai adaugat Adrian Nastase, inchis in prezent in Penitenciarul Jilava.

Aceasta nu este prima sa postare. Cum la ordinea zilei de afla subiectul referendumului, Adrian Nastase nu a putut trece cu vederea ce se intampla pe scena politica. Intr-o postare pusa duminica, fostul prim ministru scrie ca procurorii numiti in perioada 2005-2012 de catre Traian Basescu prin decret prezidential, ar fi plecat” precum spaniolii in America de Sud, in urma cu trei secole – cu Biblia in mana – sa lupte pentru dreapta credinta. Pentru credinta in Traian Basescu”. “Adevarati misionari, procurorii au mers, din poarta in poarta, sa lupte impotriva ereziilor constitutionale (…) au descins, in calitate de apostoli ai adevarului, in curtile oamenilor, din dorinta de a nu-i pune pe drumuri pe “faptuitori”, – citandu-i la sediul institutiei – si sa nu-i puna nici la cheltuieli, obligandu-i sa-si ia un avocat, scrie Nastase in cea mai recenta postare a sa pe blog. “La mine nu au venit procurorii sa verifice daca am votat de mai multe ori, pentru ca ei stiu cel mai bine ca scopul principal al condamnarii mele a fost ca in anii urmatori, sa nu votez deloc. Si nici sa fiu ales…”, incheie Nastase.

Adrian Nastase a fost condamnat, la sfarsitul lunii iunie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii. In ziua in care a aflat sentinta, fostul premier a incercat sa se sinucida.

Dupa cateva zile de spitalizare la Spitalul Floreasca, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova. Acum, Nastase se afla la Penitenciarul Jilava, unde isi executa pedeapsa in regim semideschis.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!