Acasă » Dosare, Stiri » JUDECATOR CCR: “EU NU VREAU SA FAC PUSCARIE”

JUDECATOR CCR: “EU NU VREAU SA FAC PUSCARIE”

JUDECATOR CCR: “EU NU VREAU SA FAC PUSCARIE”

Desi am fi crezut ca scandalul referendumului va lua sfarsit odata cu decizia CCR, acesta este departe de a se fi terminat. In vizor au intrat acum judecatorii de la Curtea Constitutionala. Desi se presupune ca sunt impartiali si ca vegheaza asupra constitutionalitatii legilor si la respectarea lor, acestia sunt catalogati dupa patidele care i-a numit. Asa se face ca cei 9 judecatori sunt atribuiti unei tabere.

Dupa decizia data azi, presedintele interimar Crin Antonescu si premierul Victor Ponta au iesit cu atacuri la adresa judecatorilor, aratandu-si nemultumirea in special fata de cea care se pare ca a inclinat balanta in favoarea lui Traian Basescu, Aspazia Cojocaru.

Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta au declarat, marti,in cadrul unei conferinte de presa, ca Uniunea ramane unita si ca “este mai puternica ca oricand”.

Cei doi lideri au specificat ca “lupta” cu regimul Basescu “continua si va continua pana cand acesta va fi eliminat”.

Presedintele interimar Crin Antonescu i-a atacat dur pe cei 6 judecatori ai Curtii Constitutionale care s-au pronuntat in favoarea invalidarii referendumului, spunand ca “vointa a sase politruci, cu tot imensul lor aparat de sustinere, ainvins vointa a 8,5 milioane de oameni”.

Ca raspuns la aceste atacuri venite din partea celor doi, Aspazia Cojocaru a declarat pentru Romania Libera ca: „Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat nu politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corectin viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine”.

Spusele lor au fost mai tarziu alimentate si de declaratiile pe care doi dintre judecatori le-au facut si care ridica serioase semne de intrebare asupra impartialitatii lor si in acelasi timp ne ofera o imagine a unei tari in care credibilitatea institutiilor este pusa in joc de planurile politice.

Totul a pornit de la declaratia data de Ion Predescu, judecator la CCR. Acesta a afirmat ca Aspazia Cojocaru, colega sa, ar fi ”inclinat balanța” in favoarea hotararii care il instaleaza inapoi in funcție pe presedintele suspendat, traian Basescu. “Asa a iesit. Ea, cea de la PSD, a hotarat lucrurile”, a declarat pentru Gandul magistratul Ion Predescu: “Am luptat si noi cat am putut. Asa a iesit insa”.

Replica nu a intarziat sa apara. Judecatoarea Aspazia Cojocaru i-a raspuns acestuia prin intermediul ziarului Evenimentul Zilei. “Ce inseamna inclinarea balantei? E total nejuridic. Daca s-a stabilit un prag electoral si acesta nu s-a intrunit, ce sa facem acum? Sa incalcam legea? Eu nu pot sa fac asa ceva. Intrebati toti studentii mei. Unul singur daca gasiti sa va spuna altceva, va rog sa mi-l aratati. Daca nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea nu pot! Ce inseamna “Am luptat si noi cat am putut”?! Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur. Eu nu incalc legea! “, a declarat aceasta.

Contactat telefonic de acelasi ”Evenimentul Zilei” pentru a-si spune punctul de vedere, judecatorul Ion Predescu nu a mai recunoscut declaratia facuta anterior pentru Gandul: ”Cand, domnule, cand am declarat pentru Gandul?Azi?!. Nu, domnule, nu am disponibilitatea necesara sa fac declarații”.

Curtea Constitutionala a decis cu un vot de 6 la 3 ca referendumul este invalid si ca Traian Basescu se poate intoarce la Cotroceni. Presa a speculat in mai multe randuri ca 5 din cei 9 judecatori ar fi atribuiti fostei puteri (PDL si UDMR), iar 4 actualei putere. Cel de-al 6-lea vot pentru a intruni cele doua treimi necesare pentru a fi luata o decizie (in afara de cele 5 care de la inceput au fost speculate ca vor fi in favoarea lui Traian Basescu) ar fi fost dat de Aspazia Cojocaru care a fost numita de Camera Deputatilor in 2004, la propunerea PSD si PC.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: