Acasă » Dosare, Stiri » PLANURILE LUI VICTOR PONTA DE A O NUMI PE MONA PIVINICERU LA JUSTITIE DATE PESTE CAP DE CSM

PLANURILE LUI VICTOR PONTA DE A O NUMI PE MONA PIVINICERU LA JUSTITIE DATE PESTE CAP DE CSM

PLANURILE LUI VICTOR PONTA DE A O NUMI PE MONA PIVINICERU LA JUSTITIE DATE PESTE CAP DE CSM

Numirea lui Mona Pivniceru la Justitie se amana, iar Ponta acuza un magistrat al CSM de jocuri politice.

Consiliul Superior al Magistraturii urma sa se intruneasca azi pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru din magistratura, lucru care ar fi permis numirea ei pe postul de Ministru al Justitiei. Supriza insa azi, de la sedinta CSM au lipsit 5 magistrati, neputand fi intrunit cvorumul necesar. Reactia lui Victor Ponta nu a intarziat. Prezent la sedinta CSM, in calitate de ministru interimar al Justitiei, acesta a criticat o judecatoare ca face jocuri politice pentru a tegiversa numirea lui Pivniceru. El a acuzat-o ca sta in concediu, desi ieri a fost la servici si a anuntat ca astazi va fi prezenta.

Victor Ponta a spus ca CSM nu trebuie decat sa ia act de demisia Monei Pivniceru, precizand ca acesta este un act unilateral si ca nimeni nu o poate tine cu forta intr-un loc, daca nu isi mai doreste.

Premierul a mai spus ca este necesara numirea cat mai rapida a unui ministru al Justitiei, intrucat sunt foarte multe lucruri care trebuie facute la MJ, printre care bugetul ministerului pe anul viitor, intrarea in vigoare a unor acte fundamentale si tot ce tine de angajamentele externe ale Romaniei.

Oficiali din CSM au declarat, in legatura cu absenta unor membrii ai CSM ca: Ana Cristina Labus nu a avut concediu anul acesta si are probleme medicale in familie, Gratiana Isac este plecata in strainatate pana pe 26 august, Bogdan Gabor are probleme medicale si Florentina Gavadia are probleme grave in familie si este in concediu medical. La sedinta CSM au fost 14 membri si pentru intrunirea cvorumului este nevoie de 15.
Mona Pivniceru, reprezentantul judecatorilor ICCJ in CSM, a fost anuntata drept propunere pentru Ministerul Justitiei in 6 august, ea urmand sa ii ia locul lui Titus Corlatean, mutat la Externe. In aceeasi zi, Sectia pentru judecatori a CSM a respins solicitarea privind detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei, pe o perioada de sase luni, in vederea numirii in functia de ministru. In urma cu cateva zile un post de televiziune a prezentat poze in care Mona Pivniceru se urca in masina lui Adrian Nastase, masina in care se mai afla si Mariana Alexandrescu, fosta consiliera de stat al fostului premier. Potrivit mass-mediei, aceasta s-a ȋntalnit cu Mariana Alexandrescu pentru a primi un fel de “nota de fundamentare” necesara gratierii fostului premier aflat ȋn puscarie pentru fapte de coruptie. Pivniceru a sustinut atunci ca nu stia in ce masina s-a urcat sau ca aceasta ar apartine familiei Nastase.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: