Acasă » Dosare, Stiri » SCANDAL LA CCR DUPA DECIZIA DE INVALIDARE A REFERENDUMULUI

SCANDAL LA CCR DUPA DECIZIA DE INVALIDARE A REFERENDUMULUI

SCANDAL LA CCR DUPA DECIZIA DE INVALIDARE A REFERENDUMULUI

Scandal cu tipete si reprosuri la Curtea Constitutionala. Votul dat ieri de judecatorii a starnit reactii dure chiar in sanul CCR. Doi dintre acestia si-au adus in cursul zilei de ieri acuzatii dure, iar cearta a continuat si in sedinta de azi.

 

Curtea Constitutionala s-a reunit azi pentru a redacta hotararea decisa privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Un prilej pentru cei doi judecatori protagonisti ai scandalului de ieri de a discuta cele intamplate ieri. Potrivit Evenimentului Zilei, care citeaza surse, Aspazia Cojocaru l-ar fi luat la intrebari pe Ion Predescu, cel care a acuzat-o ca a inclinat balanta in favoarea lui Traian Basescu: ”Nu va e rusine, cum v-ati permis sa faceti asemenea afirmatii?, ar fi intrebat Cojocaru, la care decanul de varsta al CCR ar fi raspuns: ” N-am zis, n-am zis..”.

Judecatoarea CC Aspazia Cojocaru a declarat, totodata, ca il va da in judecata pe colegul sau Ion Predescu, daca se va confirma faptul ca acesta a divulgat secretul votului din plenul Curtii, in cazul invalidarii referendumului din 29 iulie. “Spune ca nu a dat niciun fel de declaratie. (…) Nu stiu, scuze sau nu, dar neaga tot timpul. Neaga ca ar fi dat astfel de declaratii. Daca exista o astfel de inregistrare, va rog sa ma credeti ca ma duc pana unde trebuie, pana in panzele albe. Deci, daca exista asa ceva, dansul neaga, dar daca exista asa ceva ne ducem, ca juristi suntem, pana unde trebuie”, a declarat Cojocaru jurnalistilor.

Judecatoarea i-a raspuns si premierului Victor Ponta care a acuzat-o ca a trecut in tabara lui Traian Basescu si a ironizat-o spunand ca el este educat si nu spune puscarie, ci penitenciar. “Cei care sunt atat de educati si n-au auzit de puscarie poate au auzit de altceva in copilarie”, a spus Aspazia Cojocaru.

Judecatorii Curtii Constitutionale au transmis hotararea privind referendumul din 29 iulie, urmand ca aceasta sa fie citita in plenul reunit al Parlamentului. Dupa ce hotararea va fi citita in plen, la care vor participa si 3 judecatori constitutionali, aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial, in presa si pe site-ul CCR.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!