Acasă » Dosare, Stiri » ALEGERI PARLAMENTARE PE 2 DECEMBRIE

ALEGERI PARLAMENTARE PE 2 DECEMBRIE

ALEGERI PARLAMENTARE PE 2 DECEMBRIE

 

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 2 decembrie! Anuntul a fost facut de actualul Ministru de Interne, Mircea Dusa. Acesta a precizat ca in cursul acestei saptamani va avea loc si sedinta de Guvern unde sa se vor lua hotararile necesare organizarii acestora.

 

“Sambata, la ora 10, vom avea sedinta de Guvern si vom lua probabil toate hotararile – sunt vreo 10 – legate de organizarea alegerilor parlamentare care vor fi pe 2 decembrie.

Exista acea constrangere, tot constitutionala, de 20 de zile, adica atunci cand se realizeaza alegerile, presedintele este obligat de Constitutie ca in 20 de zile sa convoace Parlamentul in sedinta de constituire”, a declarat Mircea Dusa.

 

Reprezentantul PSD a aratat ca este imposibil sa se stabileasca o data in luna noiembrie, chiar daca data propusa vine dupa 2 zile de sarbatoare: Sfantul Andrei si Ziua Nationala.

Conform articolului 63 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeste de drept in stare de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta, pana la incetarea acestora. Alegerile pentru Camera Deputatilor si pentru Senat se desfasoara in cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului. Parlamentul nou ales se intruneste, la convocarea Presedintelui Romaniei, in cel mult 20 de zile de la alegeri.

Actualul Parlament a fost validat pe data de 19 decembrie 2008.

 


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!