Acasă » Dosare, Stiri » Andrei Plesu despre ministrul Culturii: „presupun ca sufera de un tembelism cultural acut”

Andrei Plesu despre ministrul Culturii: „presupun ca sufera de un tembelism cultural acut”

Andrei Plesu despre ministrul Culturii: „presupun ca sufera de un tembelism cultural acut”

Atac dur al scriitorului Andrei Plesu la adresa actualului ministru al Culturii. Acesta a mers pana intr-acolo incat a spus despre Puiu Hasotti ca sufera de un tembelism cultural acut.

“Pentru mine, Puiu Hasotti inca nu s-a inventat. Nu stiu cine este baiatul asta. Am auzit ca este ministrul Culturii… Pe baza caror ispravi a ajuns el in pozitia asta, nu stiu. Am avut o multime de ministri ai Culturii, dar toti cei pe care i-am avut, chiar si cei mai slabi, aveau un minim ambalaj cultural. Despre domnul Hasotti nu stiu nimic. Nu stiu cine e. Daca e sa ma iau dupa ce-a spus despre Neagu Djuvara („Sa-ti fie rusine, Neagu Djuvara!”), trebuie sa presupun ca sufera de un tembelism cultural acut. Si, mai ales, ca e de o ireversibila proasta crestere”, a declarat Plesu.

 

La scurt timp, Puiu Hasotti a declarat ca a avut o discutie cu scriitorul Andrei Plesu si ca au facut pace. Acesta a mentionat pentru Realitatea TV ca in cadrul discutiei telefonice, s-au exprimat regrete de ambele parti si ca nu exista motive sa se supere pe Andrei Plesu.“Am avut o conversatie telefonica cu domnul Plesu si supararea la adresa mea a venit din cauza unor declaratii pe care nu le-am facut niciodata”, a povestit ministrul Culturii

Actualul ministru al Culturii nu a fost singurul luat la tinte de scriitor. In trecut Andrei Plesu a adresat acuzatii dure si la adresa altor lideri ai Puterii, incepand cu Crin Antonescu.

“Ce ma deranjeaza la ora actuala pe scena noastra politica, si nu fac diferenta de partid, este o impostura generalizata. Eu as defila prin tot Parlamentul Romaniei, printre toti guvernantii Romaniei, cu intrebarea ‘Ce stii sa faci?’.As incepe in primul rand cu domnul Crin Antonescu: ‘Batrane, ce stii sa faci?’ Arata-mi si mie o dexteritate. Stii sa faci un scaun? Stii sa scrii un text de istoric, cum zici ca esti? Arata-mi ceva. Arata-mi ca poti si altceva in afara de clampaneala. Uitati-va la CV-ul lui Mitterrand, al lui de Gaulle, al lui Helmut Kohl. Sunt oameni care au crescut intr-o anumita calificare umana si profesionala. Nu se poate sa te trezesti peste noapte conducand un stat si spunand ‘Ich bin ein Berliner’,” spunea Plesu.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: