Acasă » Dosare, Stiri » USL NU RENUNTA. SE PREGATESTE O NOUA SUSPENDARE? DUPA NUNTA… VINE SI SUSPENDAREA.

USL NU RENUNTA. SE PREGATESTE O NOUA SUSPENDARE? DUPA NUNTA… VINE SI SUSPENDAREA.

USL NU RENUNTA. SE PREGATESTE O NOUA SUSPENDARE?

DUPA NUNTA… VINE SI SUSPENDAREA

USL nu se poate impaca cu ideea intoarcerii presedintelui Traian Basescu la Cotroceni. Dupa tentativa esuata de a-l suspenda, reprezentantii puterii iau in calcul posibilitatea unei noi suspendaru.

Cea mai proeminenta voce ramane Dan Voiculescu, acelasi care a facut presiuni in cadrul USL si pentru tentativa de suspendare de luna trecuta.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine pentru Agerpres, ca o noua suspendare a lui Traian Basescu este “posibila si legitima”, iar referendumul de demitere ar putea fi organizat odata cu alegerile parlamentare.

“Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu, iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice”, a declarat Voiculescu.

Liderul PC sustine ca Traian Basescu va incerca sa se razbune pe toti cei care au incercat sa-l suspende. In acelasi timp, acesta ii transmite presedintelui ca nu se lasa intimidat si ca nu ii este frica de amenintari.

“Traian Basescu va incerca sa se razbune pe cei care l-au suspendat. Cred ca eu sunt printre primii vizati si sunt convins ca in urmatoarea perioada vor aparea din nou atacuri sustinute de propaganda presedintelui. Dar, dupa atatia ani, Traian Basescu ar trebui sa inteleaga ca pe mine nu ma poate intimida, ca mie nu mi-e frica”, spune Voiculescu.

Ideea unei noi suspendari pare sa fie sustinuta si de unii colegi liberali. Vicepresedintele PNL sustine intr-un interviu pentru ziarul Gandul , ca Parlamentul ar trebui sa-l suspende din nou pe Traian Basescu pentru a nu trada vointa romanilor care au votat la referendum, cu conditia modificarii legii si scoaterea conditiei de prezenta. „Personal, cred ca actiunea de demitere a lui Traian Basescu trebuie continuata avand in vedere faptul ca 8,4 milioane de romani reprezinta cea mai mare parte a populatiei active, care s-a pronuntat pentru demiterea presedintelui Basescu. Parlamentul, care reprezinta poporul, are obligatia morala sa duca la indeplinire vointa oamenilor.

Parerea celor doi nu este impartasita si de Ion Iliescu, care a avut o reactie dura la spusele lui Voiculescu, subliniind ca o discutie despre o noua suspendare nu isi are rostul.

“Ma lasa rece, nu stiu de ce se tot baga Voiculescu in asemenea chestiuni”, a declarat Ion Iliescu pentru Ziare.com, dupa ce a fost rugat sa comenteze declaratia liderului PC. “Nu vreau sa fac alte comentarii pe aceasta tema”, a spus Iliescu.


Vezi toate știrile în timp real și pe telefonul tău mobil: www.crimetv.ro


Lăsați un comentariu


Comentați cu atenție! Vizitatorii își asumă responsabilitatea pentru textul introdus!


%d blogeri au apreciat: